ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κοινό «μέτωπο» από Φανάρι και Εκκλησία της Ελλάδος για τη μισθοδοσία κλήρου

Κοινό «μέτωπο» από Φανάρι και Εκκλησία της Ελλάδος για τη μισθοδοσία κλήρου

Πλήρης σύμπνοια του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη μισθοδοσία του κλήρου διαπιστώθηκε κατά τη συνάντηση των δυο πλευρών στην Αθήνα.

Στο κοινό ανακοινωθέν υπογραμμίζεται ότι διαπιστώθηκε η απόλυτη σύμπνοια και ταύτιση απόψεων των δύο Εκκλησιών, τόσο επί των προτάσεων αναθεωρήσεως του Συντάγματος όσο και επί της διατηρήσεως του ισχύοντος καθεστώτος μισθοδοσίας του Ορθοδόξου Ιερού Κλήρου.

Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα αμοιβαίας κατανοήσεως, συνεργασίας και ενότητας, διεξήχθη το Μέγαρο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι αποφασίστηκε να συζητήσουν με τον υπουργό μόνο θρησκευτικά θέματα και θέματα που αφορούν στην εκκλησιαστική περιουσία και να μην αναφερθούν καθόλου στο μισθολογικό θέμα, το οποίο παραμένει κόκκινη γραμμή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι για το Φανάρι βρίσκονται στην Αθήνα οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γαλλίας κ Εμμανουήλ, Ανδριανουπόλεως κ Αμφιλόχιος, Κισσάμου κ Αμφιλόχιος. Για την Εκκλησία της Ελλάδος βρίσκονται στη συνάντηση οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Ναυπάκτου κ Ιερόθεος, Πατρών κ Χρυσόστομος και Ιωαννίνων κ Μάξιμος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.