«Τι άλλο θα δούμε»: Ανάσταση αύριο Τρίτη 26/5 – Την Τετάρτη… ψήνουμε αρνί

«Τι άλλο θα δούμε»: Ανάσταση αύριο Τρίτη 26/5 – Την Τετάρτη… ψήνουμε αρνί

Η Εκκλησία της Ελλάδος, μετέφερε για αύριο Τρίτη 26/5, ημέρα απόδοσης της εορτής του Πάσχα, την Ανάσταση, αφού στην… κανονική Ανάσταση, η κυβέρνηση είχε «κλειδώσει» σπίτι τους πιστούς.

Η κυβέρνηση φέτος, κλείδωσε την ημέρα της Ανάστασης εκατομμύρια Ορθοδόξους στα σπίτια τους απειλώντας τους με συλλήψεις σε περίπτωση που συγκεντρώνονταν ακόμα και έξω(!) από την εκκλησία, για το «Χριστός Ανέστη».

Έτσι, αναμένεται αύριο Τρίτη 26 Μαΐου ημέρα της απόδοσης της εορτής του Πάσχα, να πραγματοποιηθεί στις Εκκλησίες της χώρας μας, η Ανάσταση του Κυρίου.

Για τον λόγο αυτό ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος θα παραβρεθεί αύριο στις 21.00 στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών για την Ιερά αγρυπνία επί τη αποδώσει της εορτής του Πάσχα.

Την απόφαση αυτή είχε λάβει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, καθώς λόγω κορωνοϊού οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας έγιναν αλλά κεκλεισμένων των θυρών και οι πιστοί τις παρακολουθήσαν από την τηλεόραση ή διαδικτυακά.

​Το βράδυ της 26ης προς 27 Μαΐου θα τελεσθεί στους ναούς η πανηγυρική αναστάσιμη Παννυχίδα που τελείται κανονικά τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου, την τελευταία δηλαδή ημέρα που ψάλλεται το «Χριστός Ανέστη», παραμονή της Αναλήψεως και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν μέχρι τότε, θα μπορέσουν να προσέλθουν οι πιστοί στις εκκλησίες για να ακούσουν τους αναστάσιμους ύμνους.

«Στις 26 Μαΐου θα ψαλεί η πανηγυρική αναστάσιμη λειτουργία για να μπορούμε να πάμε όλοι» είχαν προτείνει πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα οι Ιεράρχες.

Όπως λέει σε ιστοσελίδα ο αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης προϊστάμενος στον Ναό του Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων η συγκεκριμένη ημερομηνία επιλέχθηκε καθώς την Τετάρτη είναι η γιορτή της Αναλήψεως δηλαδή 40 ημέρες από το Πάσχα, διάστημα στο οποίο ο Χριστός παρουσιάστηκε 11 φορές στους μαθητές του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για να συμπληρώσει ότι, υμνολογικά η περίοδος είναι ακριβώς όπως αυτή της Ανάστασης. Ο αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης είπε ότι είδε χιλιάδες ανθρώπους αυτό το Πάσχα με ένα κερί στα μπαλκόνια και ελπίζει του χρόνου να παραμείνουν στις Εκκλησίες για την Αναστάσιμη Ακολουθία και να μη φύγουν μετά το Χριστός Ανέστη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.