ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Αντίστροφη μέτρηση για διαδοχή του Αρχιεπισκόπου – Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος: «Δίχως προδότη, κάστρο δεν πατιέται»

Αντίστροφη μέτρηση για διαδοχή του Αρχιεπισκόπου – Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος: «Δίχως προδότη, κάστρο δεν πατιέται»

Ξεκίνησε ήδη η μάχη διαδοχής του Αρχιεπισκόπου μετά και την συμφωνία του με τον Α.Τσίπρα.

Ο συνήθως διπλωματικός και ήπιος Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος χαρακτήρισε το ανακοινωθέν Τσίπρα-Αρχιεπισκόπου ως “ τη βιαιότερη αλλαγή εργασιακών σχέσεων στην ιστορία”

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος υπερτόνισε πως δεν είναι συμφωνία Εκκλησίας και Πολιτείας, αλλά συμφωνία του Αρχιεπισκόπου και του Πρωθυπουργού

O Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος δήλωσε την έκπληξή του για τις κοινές ανακοι­νώσεις Αρχιεπισκόπου-Πρωθυπουργού και τα όσα αυτές περιελάμβαναν, ενώ έκανε λόγο για «μπιλιάρδο» στις πλάτες των κληρικών αναφερόμενος και στις δηλώσεις για 10.000 προσλήψεις

Ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκου ήταν ξεκάθαρος: «Για τα της Εκκλησίας, είπε, αποφάσεις παίρνει μόνο η Ιερά Σύνοδος».

O Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, παλιός αντίπαλος του Αρχιεπισκόπου, τόνισε πως «αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο κόστισε πάρα πολύ στον Μακαριότατο».

Και συνέχισε:

“Εγώ λυπούμαι για αυτό, γιατί ανήκουμε στην ίδια γενιά και δεν θέλουμε ένας Αρχιεπίσκοπος -και για το αξίωμά του και για τα όσα έχει προσφέρει στην Εκκλησία- σε μια στιγμή να εκτίθεται και να αποδοκιμάζεται για μια συναλλαγή την οποία επιχείρησε να κάνει μαζί με τον κ. Πρωθυπουργό. Αυτό δεν είναι ωραίο πράγμα, γιατί όλοι οι πολίτες -άνδρες – γυναίκες, αλλά ιδιαίτερα εκείνοι που ασκούν μεγάλα και βαριά λειτουργήματα- δεν πρέπει ποτέ να πέφτουν στη συνείδηση των πολιτών, διότι αυτό κάνει ζημιά στην ίδια την κοινωνία μας”

Σε διευκρινιστική ερώτηση εάν κατά την άποψή του ο Αρχιεπίσκοπος έχει πέσει στη συνείδηση των πολιτών, ο κ. Άνθιμος απάντησε:

“Είναι δύσκολο να το πω, αλλά ‘ναι’. Όχι ο ίδιος –εγώ θα το μειώσω αυτό- όχι ο ίδιος, αλλά αυτό το οποίο επιχείρησε και συμφώνησε με τον Πρωθυπουργό. Υπάρχει μεγάλη αντίδραση από τον λαό, αδιακρίτως πολιτικών προτιμήσεων”.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει και επιστολή του Μητροπολίτη Σπάρτης Ευστάθιου προς τον Αρχιεπίσκοπο στην οποία εκφράζει την αντίθεσή του. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ευστάθιος ήταν ο αντίπαλος του Αρχιεπισκόπου κατά την εκλογή του.

Σε κάθε περίπτωση οι τελευταίες εξελίξεις στα εκκλησιαστικά δρώμενα του τόπου έχουν την προσωπική σφραγίδα Ιερώνυμου και αυτός αναμένεται να πει την τελευταία λέξη…

ΙΣΚΕ: «Δίχως προδότη, κάστρο δεν πατιέται»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

«Δίχως προδότη, κάστρο δεν πατιέται.»

Στη μάχη που δίνουμε, ως Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, για την Ορθοδοξία, την Εκκλησία και τον Ιερέα, δεν θα θέλαμε να βρούμε αντιπάλους από τους κόλπους μας. Αλλά τα διάφορα παράκεντρα της εξουσίας μεταφέρουν τα κακά τους εντός της Εκκλησίας.

Πληροφορούμε τα μέλη του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, και κατ’ επέκταση όλους τους ιερείς της Ελλάδος, ότι ο Ιερός σύνδεσμος μας, ιδρυμένος από του 1890 υπό του αρχιεπισκόπου Γερμανού Καλλιγά, σε μία εποχή που η πατρίδα μας έβγαινε από το αχό του πολέμου και οι κληρικοί προσπαθούσαν να βρουν τον βηματισμό τους, αναφέρεται στον Καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Είναι και θα παραμείνει η φωνή του Ιερέα.
Θεσμικά, ιστορικά και εκκλησιαστικά.

Σήμερα, διόλου ξαφνικά και τυχαία, ενορχηστρώνεται από σκοτεινά κέντρα μία κίνηση δημιουργίας νέου φορέα, ο οποίος φιλοδοξεί τάχα να υπηρετήσει τα συμφέροντα των αδελφών κληρικών.

Στην πραγματικότητα να εξυπηρετήσει τις επιδιώξεις όσων σιγοντάρουν στη δημιουργία του.

Μπροστάρης αυτής της Πέμπτης Φάλαγγας είναι ένας κληρικός που έχει διαγραφεί από τον ΙΣΚΕ λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς. Ο ανωτέρω, ως άλλως καρδινάλιος, καπηλεύεται τίτλους που δεν κατέχει: ότι δήθεν είναι ο εκπρόσωπος ΟΛΩΝ των Κληρικών στον ΕΦΚΑ, την στιγμή που έχει ζητηθεί επισήμως από τον ΕΦΚΑ να αντικατασταθεί το ανωτέρω άτομο, διότι εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του και κανέναν άλλον.

Τη συγκεκριμένη στιγμή, που ο Ιερός Κλήρος δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα στην ιστορική του πορεία, η εμφάνιση διχαστικών κινήσεων χαρακτηρίζεται λίαν ύποπτος και επικίνδυνος, γιατί στόχος είναι η διάσπαση του σώματος των Κληρικών.

Ποια είναι τα σκοτεινά αντιορθόδοξα κέντρα που προσπαθούν να διασπάσουν τον κλήρο, οργανώνοντας αποστασίες και συλλόγους που αντιστρατεύονται τον ΙΣΚΕ;

Αυτοί που ενισχύουν διασπαστικές κινήσεις πράττουν αναλόγως με εκείνους που σχημάτισαν σχισματικές Εκκλησίες.
Στρέφονται εναντίον της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Πίστης μας, εναντίον των Ιερέων, για να εξυπηρετήσουν ευτελή συμφέροντα.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι Έλληνες Ιερείς θα αποδοκιμάσουν βροντερά τέτοιες κινήσεις, γιατί είναι ευφυείς και πιστοί. Η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη ζιζάνια.

Ο Θεός να λυπηθεί τον παπά που φέρεται να ηγείται του νέου φορέα. Ας σκεφθεί τη μοίρα του Εφιάλτη και του Πήλιου Γούση και ας αναλογιστεί τις μελλοντικές του πράξεις. Από εμάς είναι συγχωρεμένος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΕΚ ΤΟΥ ΙΣΚΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.