ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μητροπολίτης Γεώργιος για το μοναστήρι του Οσίου Λουκά που κάηκε από τη φωτιά – «Ξεκινάμε από το μηδέν»

Ευχαρίστησε όσους βοήθησαν να σώσουν τις εκκλησίες

Μητροπολίτης Γεώργιος για το μοναστήρι του Οσίου Λουκά που κάηκε από τη φωτιά – «Ξεκινάμε από το μηδέν»

Για το μέτωπο της φωτιάς στη Βοιωτία που έκαψε το ιστορικό μοναστήρι του Οσίου Λουκά μίλησε ο Μητροπολίτης Θηβών – Λιβαδειάς και Αυλίδας Γεώργιος.

Συγκινημένος και αναπνέοντας δύσκολα μετά τη μεγάλη μάχη που έδωσε με τις φλόγες ευχαρίστησε όσους βοήθησαν και είπε ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα λιγότερο καθώς πρόκειται για τον τόπο του.

Συγκεκριμένα είπε: «Δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς. Όλα τα μοναστήρια και όλοι οι ναοί της Βοιωτίας είναι ο τόπος μου, η πατρίδα μου. Έτσι δεν έκανα τίποτα παρά λίγο από αυτό που έπρεπε. Είχα μια ταλαιπωρία. Πήρα διοξείδιο, μου έβαλαν το βράδυ οξυγόνο»

Κι συνέχισε: «Σώθηκαν οι ναοί που είναι το πρώτο. Γύρω γύρω δεν θυμίζει τίποτα τον Όσιο Λουκά που ξέρουμε. Θυμίζει ένα καμένο τοπίο, χιλιάδες πυρσοί μέσα στη μαυρίλα. Μεγάλα καντήλια φώτιζαν, καίγονταν οι κορμοί και όλες οι εγκαταστάσεις. Πρέπει να ξεκινήσουμε από το Α. Δόξα τω Θεώ σώθηκαν οι ναοί. Κάηκε ένα παλιό κτίριο δίπλα στον ναό, κάηκαν οι αποθήκες και τουαλέτα στη βόρεια πύλη, αγροτικές αποθήκες. Δεν έχει νερό και ρεύμα. Θα μπορούσε να είναι χειρότερα. Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν».

Παρακάλεσε μάλιστα να στηρίξουν οι πολίτες τη Μονή για να ξαναγίνει όπως ήταν πριν και να τους δέχεται όλους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχετικά με την καταστροφή που σημειώθηκε ανέφερε: «Χθες το βράδυ ήταν να εκκενωθούν τα χωριά μας, καίγεται το μεγάλο δάσος, χιλιάδες ελαιώνες. Παρακαλώ αν μπορούν να σωθούν αυτά. Κάηκαν χιλιάδες ελαιόδεντρα. Κινδύνευσαν κι άλλα μοναστήρια. Η Βοιωτία είναι ένα πύρινο μέτωπο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.