ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Η δημοτική αρχή της Βηθλεέμ «ακυρώνει» τα Χριστούγεννα: «Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον λαό μας στην Γάζα»

Θα γίνει μόνο μία λειτουργία

Η δημοτική αρχή της Βηθλεέμ «ακυρώνει» τα Χριστούγεννα: «Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον λαό μας στην Γάζα»

Πόλη φάντασμα είναι η γενέθλια πόλη του Ιησού, η Βηθλεέμ, στην Δυτική Όχθη, όπου η δημοτική αρχή αποφάσισε να ακυρώσει όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων εξαιτίας του πολέμου.

Ο διάκοσμος που έχει αναρτηθεί στους δημόσιους χώρους θα αφαιρεθεί και οι συνηθισμένες εκδηλώσεις για την γέννηση του Χριστού δεν θα πραγματοποιηθούν «προς τιμή των μαρτύρων και σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον λαό μας στην Γάζα», όπως δήλωσε εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής στην Βηθλεέμ.

Είναι η πρώτη φορά που ακυρώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων στην Βηθλεέμ εδώ και δεκαετίες, ενώ ακόμα και στη διάρκεια της πανδημίας η πόλη είχε στολιστεί με φωτάκια και ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

 «Η αιτία είναι η γενική κατάσταση στην Παλαιστίνη, ο λαός δεν έχει διάθεση για εορτασμούς, όλοι έχουν κακή διάθεση, είναι θυμωμένοι, ο λαός μας στην Γάζα σφαγιάζεται και δολοφονείται εν ψυχρώ. Γι αυτό δεν είναι σωστό να έχουμε εορταστικές εκδηλώσεις την ώρα που γίνεται αυτή η σφαγή στην Γάζα και επιθέσεις στη Δυτική Όχθη. Η Βηθλεέμ πρέπει να στείλει το δικό της μήνυμα συλλυπητηρίων και πένθους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής.

Την ημέρα των Χριστουγέννων θα γίνει Θεία Λειτουργία και προσευχές, αλλά καμία άλλη εκδήλωση.

Η Βηθλεέμ είναι μία ιστορική πόλη, με 25.000 κατοίκους, και βρίσκεται μόλις 10 χιλιόμετρα νοτίως της Ιερουσαλήμ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Λόγω της πλούσιας θρησκευτικής ιστορίας της περιοχής χιλιάδες άνθρωποι απ΄όλο τον κόσμο την επισκέπτονται για να γιορτάσουν στο Ναό της Γέννησης, τα Χριστούγεννα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο μετά την εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου και τον πόλεμο που εξαπέλυσε το Ισραήλ στην Γάζα, η Βηθλεέμ είναι μια πόλη άδεια, ενώ άλλες χρονιές τέτοιες μέρες υποδεχόταν χιλιάδες ξένους επισκέπτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.