Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Σύντομα θα ανοικοδομήσουμε το γηροκομείο στο Βαλουκλή

Στις 15 Αυγούστου, στην εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, θα μεταβεί στην Τραπεζούντα, στο Μοναστήρι της Σουμελά

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Σύντομα θα ανοικοδομήσουμε το γηροκομείο στο Βαλουκλή

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα εορτάστηκε η Θεία Μεταμόρφωση του Σωτήρoς Χριστού, στην Πρώτη των Πριγκηποννήσων, όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε, χθες, Σάββατο, κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στη φερώνυμη Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της νήσου.

Ο κ. Βαρθολομαίος στην ομιλία του, αναφέρθηκε στις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε η καταστροφική πυρκαγιά στο Γηροκομείο του Βαλουκλή, γεγονός που αποτελεί, όπως είπε, μια νέα δοκιμασία για την Ομογένεια της Πόλεως.

«Επιθυμούμε και από τη θέσι αυτή να εκφράσουμε την εκ βάθους καρδίας δοξολογία μας προς τον Κύριο για την αποτροπή θυμάτων, καθώς και την ειλικρινή ευχαριστία μας προς όλους αυτούς που έσπευσαν από την πρώτη κιόλας στιγμή, στον χώρο της πυρκαγιάς, για να συμβάλλουν με όποιον τρόπο μπορούσαν στον περιορισμό της εξαπλώσεως και στην κατάσβεσί της, από τους εκπροσώπους των κρατικών και αυτοδιοικητικών αρχών μέχρι τους απλούς, αλλά πραγματικά ηρωικούς, εθελοντές.

Το ενδιαφέρον, η έγνοια, η αγάπη τους, με μία λέξι, η ανθρωπιά τους, μας συνεκίνησαν βαθύτατα και απέδειξαν εμπράκτως την σπουδαιότητα της οικοδομήσεως ενός πολιτισμού αλληλεγγύης, ενός εκ των θεμελιωδών προταγμάτων της ταπεινής Πατριαρχίας μας.

Προς δε τους προσφιλείς τροφίμους του Γηροκομείου, τους οποίους και επισκεφθήκαμε χθες εις το δημόσιον νοσοκομείον ‘’Prof. Dr. Murat Dilmemer”, όπου και μετεφέρθησαν αμέσως, εκφράζουμε δι’ έτι μίαν φόραν την αμέριστη συμπαράστασι και την ανύστακτη μέριμνα της Μητρός Εκκλησίας, καθώς και τη διαβεβαίωσι ότι, με τη χάρι και τη βοήθεια του Θεού, διά πρεσβειών των Αγίων Αναργύρων, όλοι μαζί, ενωμένοι σαν μία γροθιά, θα καταφέρουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανοικοδομήσουμε το Γηροκομείο μας και να το θέσουμε και πάλι σε λειτουργία!».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Παναγιώτατος είπε ότι στις 15 Αυγούστου, στην εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, θα μεταβεί στην Τραπεζούντα, στο Μοναστήρι της Σουμελά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη Θεία Λειτουργία παρέστη ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη των εν Τουρκία Αρμενίων, Σαχάκ Μασαλγιάν, και εκκλησιάστηκαν ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, Άρχοντες του Οικουμενικού Θρόνου, o Σταύρος Χριστοδουλίδης, πρόξενος της Ελλάδας στην Πόλη, και πλήθος πιστών. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μ. Εκκλησιάρχης Αέτιος, διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.