Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Αφού ανοίγουν τα μαγαζιά γιατί να μην ανοίξουν και οι εκκλησίες;»

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Αφού ανοίγουν τα μαγαζιά γιατί να μην ανοίξουν και οι εκκλησίες;»

Το ερώτημα του για τον λόγο που δεν ανοίγουν και οι ναοί μετά τη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού κατέθεσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος.

Με τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού και το σταδιακό άνοιγμα καταστημάτων, στο τραπέζι είναι και το θέμα του ανοίγματος των εκκλησιών.

Μιλώντας στο MEGA, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, ανέφερε ότι αίτημα της εκκλησίας είναι να ανοίξουν οι ναοί.

«Παρήλθε μια μεγάλη περίοδος όπου οι ναοί ήταν κλειστοί. Σεβαστήκαμε ό,τι η κυβέρνηση υπέδειξε, τηρήσαμε ό,τι η κυβέρνηση ζήτησε. Αφού ανοίγουν τα μαγαζιά, δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα ότι οι εκκλησίες θα πρέπει να είναι ανοιχτές, θα πρέπει να τελούν τις ακολουθίες, με εφαρμογή όλων των περιοριστικών μέτρων που η κυβέρνηση θα δηλώσει».

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας ανέφερε ότι θέση της εκκλησίας είναι ότι οι λειτουργίες, που μέχρι τώρα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, να είναι ανοιχτές για τους πιστούς, τηρώντας ωστόσο όλα τα μέτρα ασφαλείας που θα αποφασιστούν.

«Οι λειτουργίες που γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, θα γίνονται με ανοιχτές τις πόρτες και θα συμμετέχουν τόσα άτομα όσα θα ορίσει η επιστημονική επιτροπή ότι μπορούν να συμμετέχουν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά τη θεία κοινωνία, ο μητροπολίτης είπε: «υπάρχει θεία λειτουργία χωρίς θεία κοινωνία; Τι δουλειά έχει η συνάθροιση πολλών προσώπων με την ύπαρξη της θείας κοινωνίας;»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.