Ενας παλιός χρόνος που άφησε τις περισσότερες εκκρεμότητες ever στο νέο έτος, σε όλα τα επίπεδα, εντός και εκτός Ελλάδος...

Κινεζικά ΜΜΕ: «Μαγεύουν τα τοπία και ο πολιτισμός της Ελλάδος» (φωτό)

Κινεζικά ΜΜΕ: «Μαγεύουν τα τοπία και ο πολιτισμός της Ελλάδος» (φωτό)

Το εγκώμιο της Ελλάδας ως δημοφιλούς προορισμού νεαρών Κινέζων τουριστών πλέκουν ΜΜΕ από την Κίνα.

Στον απόηχο της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ στην Αθήνα και της ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών στο εμπόριο κι άλλους τομείς, η αγγλόφωνη κρατική εφημερίδα China Daily και το δίκτυο CGTN σημειώνουν επικαλούμενα ταξιδιωτικά γραφεία από την Κίνα ότι η Ελλάδα προσελκύει ολοένα και περισσότερους Κινέζους ταξιδιώτες με τα μαγευτικά της τοπία και τον πολιτισμό της.

Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του ταξιδιωτικού πρακτορείου Qunar, που εδρεύει στο Πεκίνο, Γουάνγκ Γουενγουέν, είπε ότι τα τελευταία χρόνια το ρεύμα Κινέζων που ταξιδεύουν στην Ελλάδα ενισχύεται σταθερά, ιδιαίτερα στις νέα γενιά. «Μέχρι τώρα φέτος ο αριθμός των ταξιδιωτών προς την Ελλάδα έχει αυξηθεί κατά 8,3% σε σχέση με πέρυσι και κατά 66% σε σχέση με το 2016. Την τελευταία πενταετία ταξιδιώτες κάτω των 30 αγόρασαν το 36% των τουριστικών πακέτων μας για την Ελλάδα», δήλωσε, σημειώνοντας ότι ένας από τους βασικούς λόγους πίσω από την τάση αυτή είναι ο αυξανόμενος αριθμός απευθείας πτήσεων από την Κίνα προς τη χώρα μας. «Μόλις δέκα ώρες διαρκεί μια πτήση από το Πεκίνο προς την Αθήνα», λέει. «Νεαρά ζευγάρια επιλέγουν ως προορισμό τους την Ελλάδα για να βγάλουν γαμήλιες φωτογραφίες κι αυτό συνεισφέρει στην ενίσχυση των τουριστικών δεσμών», μεταξύ των δύο χωρών.

Ακρόπολη και Σαντορίνη οι δημοφιλέστεροι προορισμοί των Κινέζων ταξιδιωτών στην Ελλάδα

Η Γουενγουέν σημείωσε ότι μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών των Κινέζων ταξιδιωτών στην Ελλάδα περιλαμβάνονται η Σαντορίνη -και γενικώς τα νησιά του Αιγαίου καθώς η Ακρόπολη στην Αθήνα, λόγω της γραφικότητας του τοπίου, της ρομαντικής ατμόσφαιρας και της αρχιτεκτονικής του Παρθενώνα.

Αλλά και ένα διαδικτυακό πρακτορείο παροχής ταξιδιωτικών υπηρεσιών, το Trip.com Gropup διαπιστώνει ότι ολοένα και περισσότεροι νέοι από την Κίνα θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Τα περισσότερα ταξιδιωτικά πακέτα για τη χώρα μας, όπως λέει κάπου 22% επί του συνόλου- αγοράζουν άτομα που γεννήθηκαν τις δεκαετίες του 1980 και του 1990.

Τα ομαδικά ταξίδια συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις των περισσότερων (86%) τουριστών από την Κίνα, αλλά το τελευταίο διάστημα πολλοί είναι εκείνοι που στρέφονται στις κατά παραγγελία εκδρομές (9%) ενώ λίγοι (5%) προτιμούν να ταξιδέψουν μόνοι της στη χώρα μας. Ωστόσο, όπως σημειώνουν τα κινεζικά ΜΜΕ, εμπόδιο στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα προς την Ελλάδα παραμένει ο γλωσσικός φραγμός και το χαμηλό επίπεδο κάποιων τουριστικών εγκαταστάσεων, που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των επισκεπτών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.