ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτοί είναι οι βαθύτεροι σταθμοί μετρό στον κόσμο – Ο πιο βαθύς φτάνει τα… 105 μέτρα

Αυτοί είναι οι βαθύτεροι σταθμοί μετρό στον κόσμο – Ο πιο βαθύς φτάνει τα… 105 μέτρα

Σταθμοί υπόγειων σιδηροδρόμων που μας ταξιδεύουν πραγματικά στα έγκατα της γης. Αυτοί είναι οι πέντε σταθμοί μετρό που βρίσκονται στο μεγαλύτερο βάθος, με τον πιο βαθύ να φτάνει τα 105 μέτρα από την επιφάνεια του εδάφους.

5. Washington Park – Πότρλαντ, ΗΠΑ. Βάθος 79μ

Κατασκευάστηκε το 1998 και είναι ο βαθύτερος σταθμός μετρό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

4. Park Pobedy – Μόσχα, Ρωσία. Βάθος 84μ

Ο σταθμός του Πάρκου των Νικών ολοκληρώθηκε το 2003. Αντλεί τη θεματαλογία του από τον Πατριωτικό Πόλεμο του 1812 (εισβολή Ναπολέοντα) και το Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο (Β ΠΠ).

3. Puhŭng – Πιονγκ Γιανγκ, Βόρεια Κορέα. Βάθος 100μ

Το όνομά σημαίνει Αναζωογόνηση και λειτουργεί από το 1987. Ο διάκοσμός του περιλαμβάνει μαρμάρινες πλάκες με τις μορφές των ηγετών της χώρας.

2. Admiralteiskaya – Αγία Πετρούπολη, Ρωσία. Βάθος 102μ

Ο «σταθμός των Ναυάρχων» ολοκληρώθηκε μόλις το 2011 μετά από πολλές καθυστερήσεις στην κατασκευή του.

1. Arsenalnaya – Κίεβο, Ουκρανία. Βάθος 105μ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατασκευάστηκε το 1960 και είναι ο βαθύτερος σταθμός μετρό στον κόσμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.