ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Αυτοκινητόδρομος Πατρών – Αθηνών: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας

Ο καιρός χαλάει για τα καλά από το βράδυ του Σαββάτου (06.01.2024) με ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα

Αυτοκινητόδρομος Πατρών – Αθηνών: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας

Λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, έχουν τεθεί σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο, Πατρών – Αθηνών, στο ύψος του Ελαιώνα της Αιγιάλειας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την «Ολυμπία Οδό», η κίνηση των οχημάτων προς Αθήνα διεξάγεται, για προληπτικούς λόγους, μέσω αμφιδρόμησης του ρεύματος κυκλοφορίας προς Πάτρα.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα από ενδεχόμενη κατολίσθηση χωμάτων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Ο καιρός χαλάει για τα καλά από το βράδυ του Σαββάτου (06.01.2024) με ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα. Μάλιστα το επίπεδο βροχόπτωσης θα είναι κατηγορίας 4 και στη Δυτική Ελλάδα θα ξεπεράσουν τα 200 χιλιοστά, καθώς περιμένουμε σφοδρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Όπως αναφέρoυν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μεταβολή του καιρού αναμένεται από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 06/01 με κύρια χαρακτηριστικά:

– Τις βροχές και καταιγίδες αρχικά στη Δυτική Ελλάδα, οι οποίες γρήγορα έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 07/01 θα έχουν επεκταθεί στις περισσότερες περιοχές εκτός των νοτιότερων νησιωτικών τμημάτων.

– Τις τοπικά ισχυρές καταιγίδες στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου όπου είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις έως μεγάλου μεγέθους (>2 εκ.) και ανεμοστρόβιλους.

– Τα σημαντικά ύψη βροχής στη Δυτική Ελλάδα, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν σε αρκετές περιοχές περισσότερα από 150-200 mm.

– Τις πυκνές χιονοπτώσεις στα δυτικά ηπειρωτικά ορεινά πάνω από τα ~1500 μέτρα (ενδεικτικό υψόμετρο).

– Τους νότιους ανέμους εντάσεως έως 7-8 μποφόρ.

– Τη μεταφορά Σαχαριανής σκόνης κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το meteo.gr το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ Σημαντική).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.