ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μια από τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές των Άλπεων στην Ελβετία – Eίναι γνωστή και ως «ο δρόμος του Τ.Μποντ»

Προσφέρει θέα στους παγετώνες, τις απόκρημνες βουνοκορφές και τις γραφικές δασώδεις περιοχές

Μια από τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές των Άλπεων στην Ελβετία – Eίναι γνωστή και ως «ο δρόμος του Τ.Μποντ»

Το ελβετικό αλπικό πέρασμα Furka είναι ένα από τα πιο διάσημα περάσματα των Άλπεων, όχι μόνο για την εκπληκτική του θέα, αλλά και για την ιστορία του ως τοποθεσία κινηματογραφικής ταινίας.

Το 1964, το Furka Pass έγινε παγκοσμίως γνωστό όταν ο Σον Κόνερι οδήγησε την Aston Martin DB5 του ως James Bond στην ταινία «Από τη Ρωσία με αγάπη».

Η διαδρομή μήκους 70 χιλιομέτρων του Furka Strasse, μεταξύ των πόλεων Brig και Andermatt, ονομάζεται στο υψηλότερο τμήμα της μεταξύ των πόλεων Gletsch και Andermatt στην ελβετική αλπική περιοχή Obergoms, το πέρασμα Furka. Προσφέρει θέα στους παγετώνες, τις απόκρημνες βουνοκορφές και τις γραφικές δασώδεις περιοχές.

Δεν είναι περίεργο ότι οι σκηνές της ταινίας 007 Goldfinger γυρίστηκαν εδώ, καθώς το Furka Pass είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές των Άλπεων στην Ελβετία, αν όχι στον κόσμο.

Σήμερα το μεγαλύτερο μέρος του περάσματος είναι ασφαλτοστρωμένο και μόνο μερικά τμήματα του παλιού λιθόστρωτου μας θυμίζουν πώς ήταν να διασχίζεις τις Άλπεις πριν από εκατό χρόνια.

Σε κάθε στροφή της διαδρομής μας περιμένει μια διαφορετική θέα και οι οδηγοί καταλαβαίνουν πολύ εύκολα γιατί το πέρασμα Furka επιλέχθηκε για τη λήψη σκηνών της ταινίας James Bond Goldfinger του 1964.

Καθώς οδηγούν κατά μήκος του δρόμου του περάσματος, μπορούν να δουν το τρένο που ταξιδεύει στο Furka Pass να περνάει μέσα από την πλαγιά του βουνού, δημιουργώντας ένα γραφικό σκηνικό σπάνιας ομορφιάς.

Το Furka Pass είναι ανοιχτό από τα τέλη Μαΐου έως τις αρχές Νοεμβρίου και κλείνει κατά τη διάρκεια του του χειμώνα. Μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και οι χιονοστιβάδες, το πέρασμα Furka ανοίγει.

Θα παρκάρετε το αυτοκίνητό σας στο κλειστό Hotel Belvedere, ακριβώς δίπλα από τον παγετώνα. Κάποτε ήταν ένα μοναδικό ξενοδοχείο στη μέση των φυσικών «θαυμάτων» του ελβετικού αλπικού τοπίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης ο Σον Κόνερι έμεινε εδώ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Goldfinger, πριν κλείσει οριστικά, επειδή δεν μπόρεσε να προσελκύσει αρκετούς επισκέπτες λόγω της μείωσης του παγετώνα με τη συνεχιζόμενη κλιματική αλλαγή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.