ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Ημαθία: Τρένο πέρασε από φυλασσομένη διάβαση με ανεβασμένες μπάρες – Βίντεο ντοκουμέντο 

Τι απαντά ο ΟΣΕ

Ημαθία: Τρένο πέρασε από φυλασσομένη διάβαση με ανεβασμένες μπάρες – Βίντεο ντοκουμέντο 

Ένα βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στη δημοσιότητα το οποίο αποτυπώνει τη στιγμή που ένα τρένο διέρχεται με ανεβασμένες μπάρες από φυλασσόμενη διάβαση στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, το απόγευμα της Δευτέρας (19/2). 

Το βίντεο κατέγραψαν με τα κινητά τους τηλέφωνα οδηγοί που διέσχιζαν εκείνη τη στιγμή το δρόμο. «Οι μπάρες ανοιχτές και το τρένο κάνει διέλευση. Ο θάνατός μας, η ζωή τους», ακούγεται να λέει ένας άνδρας που βρίσκεται στο σημείο.

Τι λένε πηγές του ΟΣΕ

Πηγές του ΟΣΕ αναφέρουν στο Mega ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν εφαρμόστηκε ο κανονισμός.

«Παρακολουθώντας το βίντεο διαπιστώθηκε από τον ΟΣΕ κανονιστική παρατυπία σχετικά με τον συντονισμό λειτουργίας του εν λόγω Αυτόματου Συστήματος Ισόπεδης Διάβασης και της αμαξοστοιχίας. Δηλαδή ενώ το σύστημα ήταν ενεργοποιημένο, η καθυστέρηση προσέγγισης της αμαξοστοιχίας στην Ισόπεδη Διάβαση είχε υπερβεί τα 3,5 λεπτά, χρόνος που έχει προβλεφθεί κατά την κατασκευή του εν λόγω αυτόματου συστήματος».

Οι μηχανοδηγοί από την πλευρά τους απαντούν πως δεν ενεργοποιήθηκαν τα εφεδρικά συστήματα για να κατέβουν οι μπάρες.

«H εφεδρική νάρκη που υπάρχει για αυτές τις περιπτώσεις δίπλα ακριβώς στη διάβαση για κάποιο λόγο δεν ενεργοποιήθηκε και αυτό που βλέπουμε στο βίντεο είναι ότι έγινε ότι προβλέπει ο κανονισμός, σε αυτές τις περιπτώσεις δηλαδή το τρένο θα πρέπει να περάσει με βήμα πεζού και με συνεχή σφυρίγματα, ελέγχει τον δρόμο κι αν αυτός είναι ελεύθερος σιγά σιγά διέρχεται».

Κάτοικοι τονίζουν πως αυτό το νέο περιστατικό συνέβη σε διάβαση απ’ όπου διέρχονται πολλοί οδηγοί και μαθητές.

«Βλέπετε εδώ είναι σταυροδρόμι εδώ πρέπει να ασχοληθεί κάποιος θα σκοτωθούν άνθρωποι. Εγώ μένω απέναντι εκεί και έπιασα στα χέρια μου νεκρό παιδί που σκοτώθηκε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το περιστατικό έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.