ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ισπανία: 100 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Spirit of Discovery» τραυματίστηκαν εν μέσω καταιγίδας

Συνολικά στο πλοίο επέβαιναν περίπου 1.000 ταξιδιώτες

Ισπανία: 100 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Spirit of Discovery» τραυματίστηκαν εν μέσω καταιγίδας

Περίπου 100 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Spirit of Discovery», τραυματίστηκαν χθες Δευτέρα (6/11) εν μέσω καταιγίδας, στα ανοιχτά της Ισπανίας, με τους περισσότερους να φέρουν ελαφρά τραύματα.

Ωστόσο, πέντε εξ αυτών διακομίστηκαν στο νοσοκομειακό κέντρο του πλοίου «Spirit of Discovery», δήλωσε σήμερα η βρετανική εταιρεία «Saga Cruises» στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων «PA».

Συνολικά στο πλοίο επέβαιναν περίπου 1.000 ταξιδιώτες.

Το Σαββατοκύριακο, το κρουαζιερόπλοιο βρέθηκε στη δίνη καταιγίδας ενώ κατέπλεε στα Κανάρια Νησιά.

Δεν αγκυροβόλησε στην Λας Πάλμας εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Το πλήρωμα αποφάσισε να κατευθυνθεί προς το λιμάνι της Λα Κορούνια, αλλά ήταν κλειστό.

Στη συνέχεια, ο καπετάνιος αποφάσισε να επιστρέψει στη Μεγάλη Βρετανία και εκεί το κρουαζιερόπλοιο βρέθηκε στο μάτι της καταιγίδας, στον Βισκαϊκό Κόλπο. Πρόκειται για τον κόλπο του βορειοανατολικού Ατλαντικού Ωκεανού που βρίσκεται στη βόρεια ακτή Ισπανίας και στη δυτική Γαλλία.

Κατά τη διάρκεια της καταιγίδας, ενεργοποιήθηκε το σύστημα ασφαλείας και το πλοίο πήρε απότομα κλίση προς τα αριστερά και ξαφνικά σταμάτησε.

Από την απότομη κίνηση τραυματίστηκαν οι εκατό επιβάτες. Το βράδυ της Δευτέρας το «Spirit of Discovery» έφτασε στο λιμάνι του Πόρτσμουθ στη νότια ακτή της Μάγχης.

Σύμφωνα με την εταιρεία «Saga Cruises», δεν τέθηκε θέμα ασφάλειας του κρουαζιερόπλοιου. Εκπρόσωπος της εταιρείας τόνισε ότι, «Αν και ο καιρός ήταν ξεκάθαρα πέρα από τον έλεγχό μας, θα θέλαμε να ζητήσουμε ειλικρινά συγγνώμη από όλους όσους επλήγησαν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το κρουαζιερόπλοιο «Spirit of Discovery» έχει μήκος 236 μέτρα και πλάτος 31,2 μέτρα. Στο πλοίο υπάρχει, μεταξύ άλλων, θέατρο, βιβλιοθήκη, ακόμη και προσομοιωτής γκολφ. Κάθε καμπίνα διαθέτει μπαλκόνι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.