Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Δήμους της Αττικής την Κυριακή 24/9

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., τρεις αγώνες δρόμου θα σημειωθούν σε διάφορα σημεία

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Δήμους της Αττικής την Κυριακή 24/9

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε περιοχές της Αττικής λόγω αγώνων δρόμου που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., τρεις αγώνες δρόμου θα σημειωθούν σε διάφορα σημεία της Αττικής, με αποτέλεσμα η τροχαία να προχωρά σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε αρκετούς δήμους του λεκανοπεδίου.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την αστυνομία:

Λόγω της διεξαγωγής του 8ου Ημιμαραθωνίου αγώνα δρόμου με την επωνυμία «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού», την Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τις 08:00 έως τις 12:00 στις παρακάτω οδούς και λεωφόρους στους δήμους Αθηναίων, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Ασπροπύργου και Ελευσίνας:

Πειραιώς, στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Ηρακλειδών και Θερμοπυλών και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

 • Ιερά Οδός, στο τμήμα της από τη διασταύρωση με την οδό Πειραιώς μέχρι τη διασταύρωση με τη Λ. Αθηνών, ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο.
 • Στην Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) και στο έρεισμα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο τμήμα της από τη διασταύρωση Λ. Αθηνών & Μυστρά έως τη διασταύρωση
 • Διυλιστηρίων (15,600 χ/θ), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο.
 • Σε τμήμα πλάτους 1,5μ. από το δεξιό άκρο του οδοστρώματος της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, από τη διασταύρωση Διυλιστηρίων (15,600 χ/θ) έως την Ιερά Οδό Ελευσίνας (20,000 χ/θ), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο.

Οι ρυθμίσεις της κυκλοφορίας στον δήμο Μεταμόρφωσης

Παράλληλα, πάντα σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αγώνας δρόμου με την επωνυμία «Αρβανίτεια 2023» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στον δήμο Μεταμόρφωσης, με αποτέλεσμα να διακοπεί σταδιακά, από τις 08:30 έως τις 15:00, η κυκλοφορία των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους:

 • Ι. Ράλλη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τατοΐου και Γκινοσάτη.
 • Γκινοσάτη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Νικ. Πλαστήρα και Πλάτωνος.
 • Πλάτωνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Γκινοσάτη και Γ. Παπανδρέου.
 • Γ. Παπανδρέου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τατοΐου και Αρβανίτη.
 • Κ. Αρβανίτη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Γ. Παπανδρέου και Γκινοσάτη.
 • Ελ. Βενιζέλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Γκινοσάτη και Τατοΐου.
 • Χλόης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου και Πάρνηθας.
 • Οδυσσέως, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τατοΐου και Κόττου.
 • Βασ. Δεληγιάννη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Λευκωσίας και Γ. Παπανδρέου.
 • Κ. Βάρναλη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κλεισθένους και της οδού Γ. Παπανδρέου.
 • Ρόδου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Άργους και Αρβανίτη.
 • Κόττου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πάρνηθος και Ι. Ράλλη.
 • Κοραή, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κόττου και Γκινοσάτη.
 • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και σε Διόνυσο, Κηφισιά
 • Τέλος, λόγω αγώνων δρόμου 21,1χλμ., 5χλμ. & 1χλμ. με την επωνυμία «Τρέχουμε στα ίχνη του Θηρίου», την Κυριακή και κατά τις ώρες 08:30-12:00, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δήμους Διονύσου και Κηφισιάς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, οι δρομείς θα τρέξουν στους εξής δρόμους:

Διαδρομή 21,1 χιλιομέτρων: Εκκίνηση στην Κηφισιά έξω από το Πάρκο Παπανδρέου επί της οδού Οδυσσέα Ανδρούτσου, αριστερά στην οδό Ρήγα Φεραίου, δεξιά στην οδό Αγ. Σαράντα, δεξιά στην οδό Ερυθραίας, αριστερά στην οδό Τατοΐου, αναστροφή πίσω από τον Σταθμό ΗΣΑΠ Κηφισιά στην συμβολή της Τατοΐου με την οδό Όθωνος, Τατοΐου (με κατεύθυνση προς τον Αγ. Στέφανο), Λ. Νέας Ερυθραίας, παράδρομος της Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, δεξιά στην οδό Αγίου Αθανασίου, αριστερά στην Λ. Μαραθώνος, οδός Χελμού, δεξιά στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, αναστροφή στο ύψος του παλιού σταθμού του ΟΣΕ, δεξιά στην οδό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αριστερά στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, αριστερά στην οδό Στρατάρχου Αλέξανδρου Παπάγου, δεξιά στην οδό Κωστή Παλαμά, δεξιά στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, αριστερά στην οδό Χελμού, Λ. Μαραθώνος, δεξιά στην οδό Αγίου Αθανασίου, αριστερά στον παράδρομο της Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, Λ. Νέας Ερυθραίας, αριστερά στην οδό Ερυθραίας, αριστερά στην οδό Αγ. Σαράντα, αριστερά στην οδό Ρήγα Φεραίου, δεξιά στην οδό Οδυσσέα Ανδρούτσου και τερματισμός έξω από το Πάρκο Παπανδρέου.

Διαδρομή 5 χιλιομέτρων: Εκκίνηση στον Άγιο Στέφανο στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στο ύψος του σταθμού του ΟΣΕ με κατεύθυνση προς την οδό Χέλμου, αριστερά στην οδό Χελμού, Λ. Μαραθώνος, δεξιά στην οδό Αγίου Αθανασίου, αναστροφή και επιστροφή από την ίδια διαδρομή στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στο ύψος του παλιού σταθμού του ΟΣΕ.

Διαδρομή 1 χιλιομέτρου: Εκκίνηση στην Κηφισιά, έξω από το Πάρκο Παπανδρέου επί την οδού Οδυσσέα Ανδρούτσου, αριστερά στην οδό Ρήγα Φεραίου, δεξιά στην οδό Αγ. Σαράντα, δεξιά στην οδό Ερυθραίας, δεξιά ξανά και επιστροφή από την ίδια διαδρομή, Τερματισμός στην Κηφισιά, έξω από το Πάρκο Παπανδρέου επί την οδού Οδυσσέα Ανδρούτσου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για όλους τους αγώνες δρόμου που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν, η αστυνομία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από τα παραπάνω σημεία και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.