ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μεξικό: Την πρώτη της πτήση εκτέλεσε αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους του Στρατού (φώτο-βίντεο)

Η Mexicana de Aviación είχε κηρύξει χρεοκοπία πριν από δεκατρία χρόνια

Μεξικό: Την πρώτη της πτήση εκτέλεσε αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους του Στρατού (φώτο-βίντεο)

Χθες Τρίτη (26/12), ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στο Μεξικό μια νέα αεροπορική εταιρεία, που διαχειρίζεται ο Στρατός.

Να σημειωθεί πως η χώρα δέχεται τον έκτο μεγαλύτερο αριθμό επισκέψεων σε παγκόσμια κλίμακα, και η εταιρεία υποόσχεται εισιτήρια λιγότερο ακριβά από τις τρεις ανταγωνίστριές της.

Αεροσκάφος Boeing 737 της Mexicana de Aviación, που είχε κηρύξει χρεοκοπία πριν από δεκατρία χρόνια, αναχώρησε από το διεθνές αεροδρόμιο Φελίπε Άνχελες (Aeropuerto Internacional Felipe Ángeles, AIFA), σε βόρειο προάστιο της πρωτεύουσας, για την Τουλούμ, στις ακτές της χώρας στην Καραϊβική. Ωστόσο, εξαιτίας κακοκαιρίας στον προορισμό, εξετράπη και προσγειώθηκε βορειότερα, στη Μέριδα.

Η Mexicana προσέφερε εισιτήρια έναντι 389 πέσος (23 δολαρίων) για την εναρκτήρια πτήση αυτή στο πλαίσιο εκστρατείας προώθησης.

Η επιχείρηση, που ιδρύθηκε το 1921, πτώχευσε το 2010. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως την επαναφέρει σε λειτουργία τον Αύγουστο.

«Πρόκειται για αεροπορική εταιρεία εμβληματική, ιστορική», είπε ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Τη δημόσια επιχείρηση διαχειρίζεται πλέον ο όμιλος Ολμέκα-Μάγια-Μέχικα, με επικεφαλής τις ένοπλες δυνάμεις, που έχουν αναλάβει επίσης αρκετά ακόμη μεγάλα έργα που προώθησε ο πρόεδρος της εθνικιστικής αριστεράς.

Η εταιρεία θα έχει τη βάση της στο νέο αεροδρόμιο AIFA της πρωτεύουσας, που κατασκευάστηκε για να αποσυμφορηθεί το παλιό διεθνές αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης.

Το Μεξικό —μια από τις 15 μεγαλύτερες χώρες στον κόσμο— εξυπηρετούσαν μέχρι τώρα η AeroMéxico (εταίρος των Delta Airlines και AirFrance) και δυο εταιρείες χαμηλού κόστους (Volaris, Viva Aerobus).

Το αεροδρόμιο AIFA, όπως και αυτό της Τουλούμ, εγκαινιάστηκαν αντίστοιχα τον Μάρτιο του 2022 και στα τέλη Νοεμβρίου από τον κ. Λόπες Ομπραδόρ, ο οποίος έκοψε επίσης αυτόν τον μήνα την κορδέλα ακόμη δυο μεγάλων έργων, του τουριστικού τρένου Μάγια στη χερσόνησο Γιουκατάν και του τρένου που συνδέει τις ακτές στον Ειρηνικό με αυτές στον Ατλαντικό Ωκεανό, μέσω του Κόλπου του Μεξικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2024, ο κ. Λόπες Ομπραδόρ εμπιστεύτηκε στον στρατό καίριες πολιτικές ευθύνες, που αφορούσαν ιδίως τα δημόσια έργα, κάτι που όπως το βλέπει ήταν ο καλύτερος τρόπος να καταπολεμηθεί η διαφθορά. Πολιτικοί αντίπαλοί του όμως δεν παύουν να τού προσάπτουν πως «στρατιωτικοποιεί» τη χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.