ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ντουμπάι: «Χάος» στο αεροδρόμιο – Αρκούδα το έσκασε από κλουβί σε αεροσκάφος (βίντεο)

Το αεροσκάφος μετέφερε την αρκούδα στη Βαγδάτη

Ντουμπάι: «Χάος» στο αεροδρόμιο – Αρκούδα το έσκασε από κλουβί σε αεροσκάφος (βίντεο)

«Χάος» επικράτησε στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, όταν μια αρκούδα το έσκασε από το κλουβί της στο χώρο των αποσκευών ενός ιρακινού αεροσκάφους, που επρόκειτο να αναχωρήσει.

To αεροσκάφος του εθνικού αερομεταφορέα του Ιράκ, Ιraqi Airways, είχε προορισμό τη Βαγδάτη, αλλά η απογείωσή του καθυστέρησε για τουλάχιστον μία ώρα λόγω του περιστατικού με τους επιβάτες να καλούνται να αποβιβαστούν, όσο ειδικοί προσπαθούσαν να ναρκώσουν την αρκούδα και να την απομακρύνουν από το αεροπλάνο.

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ διέταξε έρευνα για το πώς κατάφερε η αρκούδα να το σκάσει από το κλουβί της.

Βίντεο στα social media με την αρκούδα που το έσκασε

Η Iraqi Airways δήλωσε ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για την απόδραση της αρκούδας, σημειώνοντας ότι το πλήρωμα του αεροσκάφους συνεργάστηκε με τις Αρχές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που έστειλαν ειδικούς για να τιθασεύσουν το ζώο.

Το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνει στο μεταξύ ένα βίντεο με τον κυβερνήτη του αεροσκάφους να ζητά συγγνώμη από τις επιβάτες για την καθυστέρηση της απογείωσης λόγω της απόδρασης της αρκούδας από το κλουβί της στο χώρο των αποσκευών.

https://twitter.com/KceeLongest/status/1688164239863689218?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1688164239863689218%7Ctwgr%5Ec5b097263436fe429ce6f9de8f31cccda77e1eb4%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Foembed?url=https3A2F2Ftwitter.com2FKceeLongest2Fstatus2F1688164239863689218provider=twitter

Η Iraqi Airways υποστήριξε ότι όλες οι διαδικασίες για τη μεταφορά της αρκούδας έγιναν σύμφωνα με το νόμο και τους κανόνες που έχει εγκρίνει η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA)

Το αεροσκάφος μετέφερε την αρκούδα στη Βαγδάτη

Η αεροπορική εταιρεία υποστήριξε ότι το αεροσκάφος μετέφερε την αρκούδα από τη Βαγδάτη στο Ντουμπάι, αλλά ένα άτομο που μιλά στο επίμαχο βίντεο, έχει διαφορετική γνώμη λέγοντας ότι το αεροπλάνο καθυστέρησε κατά μία ώρα να αναχωρήσει για την ιρακινή πρωτεύουσα κι ότι ζητήθηκε από τους επιβάτες να αποβιβαστούν μέχρις ότου διευθετηθεί το ζήτημα.

Οι υπεύθυνοι του διεθνούς αεροδρομίου του Ντουμπάι, του πλέον πολυσύχναστου στον πλανήτη -με περίπου 1.100 αφίξεις και αναχωρήσεις ημερησίως – αρνήθηκαν να σχολιάσουν το περιστατικό.

Τελικά, χθες Κυριακή, αξιωματούχος του ιρακινού αερομεταφορέα, που ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά του, επιβεβαίωσε ότι προορισμός της αρκούδας ήταν όντως η Βαγδάτη, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει τον ιδιοκτήτη της.

Πώς βρέθηκε η αρκούδα στο χώρο αποσκευών αεροσκάφους;

Τα τελευταία χρόνια πλούσιοι Ιρακινοί, ιδιαίτερα στη Βαγδάτη, έχουν υιοθετήσει τη συνήθεια να αποκτούν σαρκοβόρα ζώα ως κατοικίδια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Αρχές της χώρας πασχίζουν να εφαρμόσουν τη νομοθεσία για την προστασία της άγριας πανίδας. Η αστυνομία της Βαγδάτης έχει απευθύνει στο πρόσφατο παρελθόν εκκλήσεις στους κατοίκους να συνδράμουν τις Αρχές στην προσπάθεια να αποτραπεί η απελευθέρωση άγριων ζώων στους δρόμους της ιρακινής πρωτεύουσας ή να καταλήξουν ως εξωτικά πιάτα σε εστιατόρια, καταγγέλλοντας τέτοια περιστατικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.