ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι δύο μεγάλες αλλαγές που φέρνει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας

Μέχρι τα τέλη Μαΐου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση

Οι δύο μεγάλες αλλαγές που φέρνει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας

Σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου υφυπουργού για θέματα Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου, μέχρι τα τέλη Μαΐου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ο νέος ΚΟΚ.

Στις βασικές αλλαγές που θα περιλαμβάνει θα δούμε, μεταξύ άλλων, τροποποίηση των ορίων ταχύτητας, εντός και εκτός πόλων.

Ειδικότερα, θα υπάρξει μείωση των ορίων εντός του αστικού ιστού και αύξηση σε κάποια τμήματα του εθνικού δικτύου.

Στον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, θα ενσωματωθεί και η πρόσφατη απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου να κάνει υποχρεωτικά τα μαθήματα τοποθέτησης αντιολισθητικών αλυσίδων για τους νέους οδηγούς, αλλά και η υποχρέωση όλων των οχημάτων να φέρουν τον συγκεκριμένο εξοπλισμό από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο.

Έτσι, με βάση την απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών η υποχρέωση εφοδιασμού των οχημάτων τους με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, όπως χιονοκουβέρτες ελαστικών, εφόσον το όχημα δεν φέρει ειδικά ελαστικά.

Ως ειδικά ελαστικά νοούνται εκείνα που φέρουν την ειδική σήμανση του «αλπικού» συμβόλου με την ένδειξη M+S (χιονολάστιχα).

Τέλος, να σημειώσουμε, πως ο νέος ΚΟΚ θα φέρει και άλλες μικροαλλαγές, συγκριτικά με τα όσα ισχύουν έως σήμερα, σε μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού του υφιστάμενου πλαισίου και σύμφωνα με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για όλα τα νέα δεδομένα που ισχύσουν όσον αφορά το καθεστώς κυκλοφορίας των οχημάτων και της εκπαίδευσης των οδηγών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.