ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πού βρίσκεται το νέο τούνελ που θα «ενώσει» Βουλγαρία με Ελλάδα

Η διπλή σήραγγα "Zheleznitsa" ξεκίνησε να κατασκευάζεται προς τα τέλη του 2019 και αποτελείται από δύο ανεξάρτητα τμήματα

Πού βρίσκεται το νέο τούνελ που θα «ενώσει» Βουλγαρία με Ελλάδα

Σύντομα αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία το τούνελ το οποίο θα «ενώσει» Βουλγαρία με Ελλάδα. 

Σύμφωνα και με βουλγάρικα μέσα η σήραγγα “Zheleznitsa” αποτελεί μέχρι στιγμής το τελευταίο τμήμα του αυτοκινητόδρομου, ο οποίος παίρνει το όνομά του από τον ποταμό Στρυμόνα και η παράδοσή της στην κυκλοφορία, έπειτα από πολλές καθυστερήσεις, έχει προγραμματιστεί για τις 20 Φεβρουαρίου.

Η μήκους δύο χιλιομέτρων διπλή σήραγγα βρίσκεται κοντά στην πόλη Blagoevgrad στα νοτιοδυτικά της Βουλγαρίας με τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται στα 128 εκατ. ευρώ. Εκτός από την ίδια τη σήραγγα το έργο περιλαμβάνει και τα υπόλοιπα απαιτούμενα οδικά έργα που χρειάζονται για τη σύνδεσή της με τον αυτοκινητόδρομο και έχουν συνολικό μήκος περίπου 2,5 χιλιόμετρα, στην είσοδο και την έξοδό της.

Η διπλή σήραγγα “Zheleznitsa” ξεκίνησε να κατασκευάζεται προς τα τέλη του 2019 και αποτελείται από δύο ανεξάρτητα τμήματα. Η σήραγγα πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές αναφορικά με τα συστήματα ασφάλειας, τον εξαερισμό της και τις υποδομές που χρειάζεται να έχει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Μεταξύ αυτών των υποδομών περιλαμβάνονται τέσσερεις διάδρομοι για πεζούς αλλά και δύο για οχήματα, ενώ έχει κατασκευαστεί και ένα ελικοδρόμιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αυτοκινητόδρομος Στρούμα, έχει συνολικό μήκος 173,28 χλμ. και συνδέει τη βουλγαρική πρωτεύουσα με τα ελληνικά σύνορα, ενώ αποτελεί τμήμα του Πανευρωπαϊκού Διαδρόμου IV. Ο εν λόγω αυτοκινητόδρομος είναι στρατηγικής σημασίας για την περιφερειακή ανάπτυξη, καθώς θα συνδέει τη δυτική και την κεντρική Ευρώπη με το Αιγαίο μέσω της γειτονικής χώρας. Το αντίστοιχο ελληνικό τμήμα φτάνει μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.