ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Τι ξεχνούν οι Αθηναίοι στο μετρό: Από μασέλες και αγάλματα μέχρι… πεθερές (βίντεο)

Δείτε τι ξεχνούν οι Αθηναίοι στο μετρό

Τι ξεχνούν οι Αθηναίοι στο μετρό: Από μασέλες και αγάλματα μέχρι… πεθερές (βίντεο)

Κάθε χρόνο 4.000-5.000 αντικείμενα ξεχνούν οι επιβάτες στο μετρό στην Ελλάδα, είτε μέσα στο τρένο είτε στις αποβάθρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Τσελίκα στον ΣΚΑΪ, τα αντικείμενα που βρίσκονται πιο ψηλά στη λίστα με αυτά που ξεχνούν οι Αθηναίοι είναι τα κλειδιά τους και τα γυαλιά τους.

Βέβαια, υπάρχουν και διαφορετικές απώλειες με την εποχή. Το χειμώνα αυτά που ξεχνούν περισσότερο είναι γάντια, φουλάρια και ομπρέλες, ενώ την περίοδο του Πάσχα κομποσκοίνια, εικονίτσες και… Αγία Γραφή.

Το καλοκαίρι, από την άλλη, φαίνεται να ξεχνούν μάσκες θαλάσσης και σκηνές κάμπινγκ.

Άλλα αντικείμενα που έχουν καταλήξει στην αποθήκη απολεσθέντων στο μετρό είναι κιθάρες και ποδήλατα, ενώ έχουν βρεθεί μέχρι και περούκες, καπάκι τουαλέτας και αγάλματα.

Αξιοσημείωτο ήταν ένα περιστατικό με άνδρα που συνόδευε την πεθερά του με άνοια στον γιατρό και την… ξέχασε μέσα στο τραμ! Στη συνέχεια πήρε τηλέφωνο στο γραφείο απολεσθέντων για να τη δηλώσει.

Κάποιοι άλλοι ξέχασαν το ίδιο τους το παιδί που ήταν μέσα σε καρότσι στο ασανσέρ του σταθμού Συντάγματος. Η μητέρα πήρε τηλέφωνο από την Ομόνοια, όπου και συνειδητοποίησε ότι είχε ξεχάσει το παιδί!

Ένα άλλο περιστατικό ήταν μια μασέλα στην πλάτη ενός καθίσματος στον σταθμό. Ο ηλικιωμένος που την αναζήτησε είπε ότι είχε κόψει το τσιγάρο και αντί για κομπολόι έπαιζε με τη μασέλα και όταν ήρθε το τρένο την ξέχασε εκεί στη βιασύνη του. Μια άλλη κυρία έχασε το γυάλινο μάτι της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του γραφείου απολεσθέντων, το 80% των αντικειμένων επιστρέφεται στους κατόχους. Το 30-40 αναζητείται από τους κατόχους. Τα υπόλοιπα παραμένουν στις αποθήκες για έναν χρόνο και στη συνέχεια είτε εκποιείται είτε δίνεται ως δωρεά σε κάποιο ίδρυμα είτε θα απορριφθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.