ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Τριτοκοσμικές σκηνές στον ΟΣΕ: Τρένο σταματάει σε διάβαση για να ρυθμιστεί η κυκλοφορία από το πλήρωμά του (βίντεο)

Συνεχώς έρχονται στο φως ολοένα και περισσότερες ελλείψεις στον ελληνικό σιδηρόδρομο

Τριτοκοσμικές σκηνές στον ΟΣΕ: Τρένο σταματάει σε διάβαση για να ρυθμιστεί η κυκλοφορία από το πλήρωμά του (βίντεο)

Ένας χρόνος έχει περάσει από το έγκλημα στα Τέμπη και οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι ακόμη δεν έχουν εγκαταστήσει μια αυτόματη διάβαση, όπως εκείνες που διέθετε η Ελλάδα πριν από δεκαετίες.

Χθες, η υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στέφανου Παραστατίδη, σχετικά με τις αφύλακτες διαβάσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο είπε ότι οι αφύλακτες ισόπεδες διαβάσεις πεζών, ζώων και τροχοφόρων είναι 552 και οι 304 εξασφαλίζονται με αυτόματα ηχοφωτεινά σήματα και αυτόματα δρύφακτα.

Μάλιστα εξήγησε ότι μέχρι να εγκατασταθούν αυτόματα συστήματα στις αφύλακτες, «ο ΟΣΕ, αφού λάβει και τη συναίνεση της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, προτίθεται να διαθέσει εκπαιδευμένους φύλακες επί των αμαξοστοιχιών προκειμένου να καλύπτουν τις διαβάσεις, διακόπτοντας την οδική κυκλοφορία και αφού προηγουμένως η αμαξοστοιχία σταθμεύσει».

Από πού να το πιάσει κανείς;

Το 2024, και μετά από πολλά δυστυχήματα με πιο δραματικό των Τεμπών, υπάρχουν ακόμη 248 αφύλακτες διαβάσεις.

Αφύλακτη είναι και η διάβαση που οδηγεί προς Δοϊράνη και τελωνείο, μια διάβαση στην είσοδο της χώρας από όπου περνάνε εκατοντάδες φορτηγά.

Η κυρία Αλεξοπούλου, μάλλον ενημερώθηκε και ενημέρωσε λάθος. Επειδή στη διάβαση της Δοϊράνης, εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες λειτουργεί το… επαναστατικό «σύστημα» που περιέγραψε ότι θα έρθει.

Το τρένο σταματάει. Εργαζόμενος κατεβαίνει και διακόπτει την κυκλοφορία των φορτηγών. Το τρένο ξεκινάει. Ο εργαζόμενος ανεβαίνει πάνω σε αυτό. Αφού περάσει το τρένο, τα αυτοκίνητα συνεχίζουν την πορεία τους. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.