ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τροχαίο στη Ρουμανία – Ο οδηγός του λεωφορείου μιλάει για πρώτη φορά: «Σε ένα δευτερόλεπτο περάσαν όλα από μπροστά μου»

Ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείου από τον Βόλο, εξετάζεται ως ύποπτος για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Τροχαίο στη Ρουμανία – Ο οδηγός του λεωφορείου μιλάει για πρώτη φορά: «Σε ένα δευτερόλεπτο περάσαν όλα από μπροστά μου»

Σπάει τη σιωπή του και μιλάει για πρώτη φορά για την τραγωδία που σημειώθηκε στο Βουκουρέστι ο οδηγός του λεωφορείου.

Ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου δίνει τη δική του εκδοχή για το δυστύχημα με την προειδοποιητική πινακίδα για το ύψος.

Οδηγούσε 18 ολόκληρες ώρες. Δεν έτρεχε και ήταν προσεκτικός, εκτός από εκείνα τα μοιραία δευτερόλεπτα που αποφάσισε να αλλάξει λωρίδα κυκλοφορίας και να οδηγήσει το τουριστικό λεωφορείο στον όλεθρο.

Ο οδηγός του πούλμαν που διαλύθηκε στο Βουκουρέστι είναι συγκλονισμένος. Μιλά στο MEGA και αδυνατεί να ξεχάσει την στιγμή της τρομακτικής σύγκρουσης που κόστισε τη ζωή σε έναν 53χρονο επιβάτη.

«Λυπάμαι πολύ για ό,τι συνέβη. Δε θα μπορούσε κανένας να το αποφύγει. Ήταν σαν να έπεσε ξαφνικά επάνω μας ένα τρένο».

Ο ίδιος σημειώνει ότι «όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο. Είπα ότι δε θα βγει κανένας ζωντανός».

«Κανένας δεν πίστεψε πως θα βγαίναμε ζωντανοί από εκεί. Σε ένα δευτερόλεπτο περάσαν όλα από μπροστά μου και είπα ‘από εδώ δε θα βγει κανένας ζωντανός’. Όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο. Ακολούθησα απλά την πορεία που μου έδειξε το GPS. Όταν η κεραία βρήκε στην κατασκευή, πάτησα απότομα φρένο αλλά δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε το δυστύχημα. Δεν έτρεχα».

Ο δικηγόρος του οδηγού του μοιραίου λεωφορείου Αλέξανδρος Ματέσκου, υποστήριξε πως του είπε ο πελάτης του: «Πήρα όλα τα μέτρα και δεν μπορούσα κύριε Αλέξανδρε να κάνω κάτι άλλο. Έπεσε ένα… τρένο πάνω μας” ενώ ο δικηγόρος συμπλήρωσε πως «όταν άκουσε από κάποιον ότι υπάρχει ένας νεκρός έκλαιγε».

Υπογράμμισε πως ο οδηγός του είπε: «Mε πήγε το gps. Διάλεξα που να πάω και πήγα αριστερά» ενώ τόνισε: » Με την κεραία χτύπησε η πινακίδα, που προβλέπει το ύψος και άμεσα φρέναρε».

Ο δικηγόρος του οδηγού μάλιστα πρόσθεσε: «Η προειδοποιητική μπάρα ήταν πολύ βαριά, εκατοντάδες κιλά. Δεν έπεσε από ψηλά (για να το κάνει έτσι)».

Ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείου από τον Βόλο, εξετάζεται ως ύποπτος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και ως ύποπτος για σωματικές βλάβες σε 25 άτομα.

Τι λένε οι ειδικοί

Όπως επισημαίνει το Euronews, ειδικοί οδικής ασφάλειας αναρωτιούνται γιατί έφυγε η μεταλλική κατασκευή από τη βάση της και αφήνουν υπόνοιες για ελαττωματική κατασκευή.

«Ήταν μία κατασκευή με θεμέλια πάνω από το έδαφος και είχε κάποιες λεπτές βίδες. Όταν λοιπόν κόλλησε πάνω της το λεωφορείο, οι βίδες έφυγαν γιατί δεν είχαν κάποιοι εσωτερικό σύστημα στήριξης. Έφυγαν από την τσιμεντένια βάση, η κατασκευή έπεσε και πλάκωσε την οροφή του λεωφορείου. Κανονικά, θα έπρεπε κάτω από την κατασκευή να υπάρχουν θεμέλια αρκετών κυβικών μέτρων από μπετόν. Και επίσης εσωτερικά της κατασκευής υπάρχει χοντρή σιδερένια ενίσχυση» λέει ο Βαλεντίν Τσιομπάνου, ειδικός οδικής ασφάλειας.

Οι δημοτικές αρχές ανακοίνωσαν πως θα παράσχουν όλα τα στοιχεία για την μεταλλική κατασκευή μόνο στις αρμόδιες ερευνητικές αρχές και δεν πρόκειται να τα δημοσιοποιήσουν, κάτι που προκάλεσε νέα ερωτηματικά στους ειδικούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.