ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μια νέα μορφή τουρισμού: Ταξιδέψτε στα Νησιά Φερόε από τον υπολογιστή σας! (βίντεο)

Μια νέα μορφή τουρισμού: Ταξιδέψτε στα Νησιά Φερόε από τον υπολογιστή σας! (βίντεο)

Ο κορωνοϊός έβαλε τέλος στα ταξίδια μας στο εξωτερικό, πλέον είναι αρκετά δύσκολο να δούμε αρκετά μαγικά τοπία από κοντά. Όμως υπάρχει λύση – μέσω τεχνολογίας – ώστε να μπορέσουμε να τα γνωρίσουμε.

Οι Νήσοι Φερόες, ένα νησιωτικό σύμπλεγμα στον Ατλαντικό Ωκεανό που ανήκει στη Δανία, έχουν επηρεαστεί από την πανδημία του COVID-19 με αποτέλεσμα ο τουρισμός τους αυτή την περίοδο, όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο, να έχει νεκρώσει. Ωστόσο, πλέον δίνουν την ευκαιρία σε όλους μας να τις επισκεφτούμε εικονικά, χωρίς να σπάσουμε την καραντίνα, μέσα από ένα νέο, μοναδικό στον κόσμο τεχνολογικό εργαλείο.

Στη διαδραστική, σχεδόν sci-fi πλατφόρμα που δημιούργησαν, Remote Tourism, μπορούμε όχι απλώς να λάβουμε μέρος σε ξεναγήσεις στα νησιά μέσα από υπέροχα βίντεο, αλλά και να συμμετάσχουμε ενεργά σε αυτές, κατευθύνοντας τον ξεναγό μας (έναν ντόπιο) στα αξιοθέατα της επιλογής μας. Είναι δηλαδή σαν ένα αληθινό βίντεο γκέιμ με παίκτες εμάς και «χαρακτήρες» τους ντόπιους ξεναγούς των νησιών, τους οποίους καθοδηγούμε σε μεγαλειώδες καταρράκτες, απόκρημνα βουνά και δραματικές ακτές σαν να έχουμε στα χέρια μας ένα τηλεχειριστήριο.

Εικονικές διαδρομές στην άγρια φύση

Οι ξεναγοί μας μετακινούνται με τα πόδια, με καγιάκ, με άλογα, ακόμα και σκαρφαλώνουν σε βουνά. Μας συστήνουν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, ενός πληθυσμού 50.000 ανθρώπων κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά, όπου εδώ και αιώνες έχουν μάθει να δαμάζουν την άγρια φύση και να επιβιώνουν σε αντίξοες καιρικές συνθήκες στη διάρκεια του χειμώνα.

Κατά την ξενάγηση, επιπλέον, μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε ερωτήσεις στον ξεναγό μας σε πραγματικό χρόνο, ώστε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για ό,τι βλέπουμε. Έτσι, ακόμα και αν δεν ταξιδέψουμε στις Νήσους Φερόες ούτε μετά το τέλος της καραντίνας, έχουμε μια ευκαιρία να ανακαλύψουμε έναν προορισμό που θα μας γεμίσει με καθηλωτικές εικόνες.

Οι ξεναγήσεις γίνονται δύο φορές την ημέρα και περισσότερες πληροφορίες θα βρούμε εδώ. Μπορούμε επίσης να παρακολουθήσουμε το παρακάτω βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.