Τουρισμός εν μέσω κορωνοϊού: Αυτές είναι οι 34 χώρες υψηλού κινδύνου (φώτο)

Τουρισμός εν μέσω κορωνοϊού: Αυτές είναι οι 34 χώρες υψηλού κινδύνου (φώτο)

Όπως όλα δείχνουν, λίγο ακόμη έμεινε προκειμένου ο Τουρισμός και οι πτήσεις στο εσωτερικό της ΕΕ και ευρύτερα, να ξεκινήσουν και πάλι μετά το ξαφνικό «πάγωμα» εξαιτίας του νέου κορωνοϊού.

Παρόλα αυτά, ο Τουρισμός ως εθνικός πόρος πρέπει να διασφαλιστεί από κάθε πλευρά κι αυτό προβλέπει το πλάνο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τις πτήσεις και τις χώρες.

​Συγκεκριμένα, έχουν καταρτιστεί ειδικά εγχειρίδια για την κατάταξη των χωρών με βάση τα κρούσματα και τα θύματα του κορωνοϊού.

​Τα δεδομένα αυτά θα τοποθετούνται σε χάρτη στο κέντρο επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στον οποίο οι χώρες θα χαρακτηρίζονται ως «κόκκινες», «πορτοκαλί», «πράσινες» και «κίτρινες», ανάλογα με τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Τουρισμός: H «μαύρη λίστα» αεροδρομίων της ΕΕ

Σε ό,τι αφορά χώρες της Ευρώπης η λίστα του EASA περιλαμβάνει τις εξής στη «μαύρη λίστα»:

Βέλγιο
Γαλλία
Γερμανία
Ιταλία
Ολλανδία
Πολωνία
Πορτογαλία
Ισπανία
Σουηδία
Ηνωμένο Βασίλειο

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα με τις πόλεις/αεροδρόμια που ο EASA θεωρεί ως επικίνδυνες αφετηρίες:

Τουρισμός: Οι επικίνδυνες χώρες εκτός ΕΕ

Στον έκθεση του EASA για τις πτήσεις υπάρχει μια ξεχωριστή ενότητα για τις χώρες εκτός ΕΕ. Στη «μαύρη λίστα» για τις τρίτες χώρες περιλαμβάνονται οι εξής:

Βραζιλία
Δομινικανή Δημοκρατία,
ΗΠΑ
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Ιαπωνία
Ινδία
Ινδονησία
Ιράν
Ισημερινός
Καναδάς
Κατάρ
Κολομβία
Κουβέιτ
Λευκορωσία
Μεξικό
Μπαγκλαντές
Ουκρανία
Πακιστάν
Περού
Ρωσία
Σαουδική Αραβία
Σινγκαπούρη
Τουρκία
Χιλή

Δείτε αναλυτικά τα αεροδρόμια/πόλεις τρίτων χωρών με κίνδυνο υψηλής μετάδοσης:

Τουρισμός: Οι 19 «πράσινες» χώρες που θα στείλουν επισκέπτες στην Ελλάδα

Συγκεκριμένα για την Ελλάδα εκτιμάται πως περίπου 20 χώρες θα πάρουν το «εισιτήριο» για να στείλουν τουρίστες, μέσω πτήσεων ή και οδικώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες χώρες που θα στείλουν επισκέπτες στην Ελλάδα είναι οι εξής: Κύπρος, Ισραήλ, Κίνα, Ιαπωνία, Αυστραλία, Νορβηγία, Δανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία, Κροατία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας δημοσιοποίησε έναν πλήρη οδηγό για τις πτήσεις, στον οποίο, μεταξύ άλλων, διευκρινίζεται σε ποιούς θα απαγορεύεται να ταξιδέψουν και παρατίθενται όλοι οι αυστηροί κανόνες για τα αεροδρόμια και τα αεροπλάνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.