ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κέα: Το αγαπημένο νησί των Αθηναίων μόλις μια ώρα μακριά από την Αττική (φωτό)

Κέα: Το αγαπημένο νησί των Αθηναίων μόλις μια ώρα μακριά από την Αττική (φωτό)

Η Κέα, γνωστή και ως Τζια, βρίσκεται ανάμεσα στους αγαπημένους προορισμούς των Αθηναίων αφού βρίσκεται σε απόσταση μιας ώρας από την Αττική.

Το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι ότι βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, αφού απέχει από το λιμάνι του Λαυρίου μόλις 16 ναυτικά μίλια (το ταξίδι με το πλοίο διαρκεί περίπου 1 ώρα).

Το δυτικότερο κατοικημένο νησί των Κυκλάδων, λοιπόν, χαρακτηρίζεται για την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά του. Οι βασικοί οικισμοί του είναι η Ιουλίδα, η Χώρα και το πιο γραφικό κομμάτι του νησιού, το παραθαλάσσιο Βουρκάρι, όπου αράζουν τα περισσότερα ιστιοπλοϊκά που καταπλέουν στο νησί, και η Κορησσία, το λιμάνι της Τζιας.

Εκτός από τις δροσιστικές βουτιές στα καταγάλανα νερά των ακτών της –οι πιο φημισμένες είναι το Γιαλισκάρι, ο Οτζιάς, οι Ποιήσσες, ο Κούνδουρος και η Καρθαία– το νησί προσφέρει στον επισκέπτη του και την ευκαιρία να επισκεφτεί κάποια από τα σημαντικότερα αξιοθεάτά του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτά είναι το Μεσαιωνικό Κάστρο του 13ου αιώνα, ο Λέοντας της Κέας (λιοντάρι πάνω σε φυσικό βράχο) και το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Ιουλίδα, ο προϊστορικός οικισμός της Αγίας Ειρήνης και ο φάρος του Αγίου Νικολάου στο Βουρκάρι, το μοναστήρι της Παναγίας της Καστριανής στον Οτζιά, η αρχαία πόλη της Καρθαίας στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού και το περίφημο δάσος της βελανιδιάς στο κεντροανατολικό κομμάτι της Κέας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.