Γ.Μαγιορκίνης για τρίτη δόση εμβολίου: «Θα το εξετάσουμε από το φθινόπωρο»

Γ.Μαγιορκίνης για τρίτη δόση εμβολίου: «Θα το εξετάσουμε από το φθινόπωρο»

Ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η πίεση στο σύστημα Υγείας αμφιταλαντεύεται», σε αυτή την φάση λόγω των κρουσμάτων.

Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι η σφοδρότητα του κύματος θα εξαρτηθεί από το πως θα περάσει ο ιός στους ανεμβολίαστους.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι για τους εμβολιασμένους 70χρονους αν κολλήσουν κορωνοϊό από τους 100 οι δυο θα χρειαστούν ΜΕΘ. Ωστόσο, έχουν και μεγάλη πιθανότητα να βγουν από την ΜΕΘ.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να έχουμε ένα ασφαλές εμβόλιο για τα παιδιά και να μην τους το προσφέρουμε», ξεκαθαρίζοντας πως και στις μικρές ηλικίες είναι υπαρκτή η πιθανότητα νόσησης.

Τόνισε ακόμα πως δεν είναι γνωστό ακόμα ποιες θα είναι οι συνέπειες μακροχρόνια για ένα παιδί αν νοσήσει.

Για το ενδεχόμενο και τρίτης δόσης εμβολίου ο κ. Μαγιορκίνης, σημείωσε ότι οι ενισχυτικές δόσεις σε ευπαθείς ομάδες είναι μια γενική πρακτική. «Αυτό θα το εξετάσουμε από τον Φθινόπωρο», τόνισε.

Τέλος, αναφερόμενος στους γονείς και για το αν θα πρέπει να εμβολιάσουν τα παιδιά τους κατά του κορωνοϊού, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι «ο γονιός πρέπει να είναι ενημερωμένος και πρέπει να υπάρχει η συγκατάθεσή του κάτι που ισχύει για όλα τα εμβόλια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.