ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια γιαγιά που βοηθάει στο κρεοπωλείο πραγματικά, ότι πιο αντιπροσωπευτικό όλης της Ελλάδας!

Λατρεύεις το σούσι; Αυτά είναι τα τρομακτικά πράγματα που μπορεί να σου συμβούν

Λατρεύεις το σούσι; Αυτά είναι τα τρομακτικά πράγματα που μπορεί να σου συμβούν

Μπορεί να είστε οπαδοί του σούσι, όμως η αλήθεια είναι ότι ενέχει πολλούς κινδύνους για την υγεία σας η κατανάλωσή του. Δείτε ποια είναι αυτά…

Βαρέα Μέταλλα

Η μόλυνση των θαλασσών και των ωκεανών έχει επίπτωση σε όλη την τροφική αλυσίδα, ενώ ο τελικός αποδέκτης της φυσικά, είναι ο ίδιος ο άνθρωπος. Αυστραλοί ερευνητές διαπίστωσαν για παράδειγμα, ότι ενδεχόμενη παρουσία προσμείξεων υδραργύρου στα μεγάλα ψάρια μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνη για έγκυες γυναίκες και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Παθογόνοι μικροοργανισμοί στο σούσι

Βρετανοί γιατροί, σε άρθρο τους στο British Medical Journal Case Reports, επισημαίνουν τους κινδύνους από την κατανάλωση ωμού ψαριού και τονίζουν ότι η αυξημένη δημοτικότητα του sushi στη Δύση, ενδεχομένως να συνδέεται με την αύξηση παρασιτικών λοιμώξεων. Σε άρθρο τους επισημαίνουν ότι η αυξημένη δημοτικότητα του sushi στη Δύση ενδεχομένως να συνδέεται με την αύξηση παρασιτικών λοιμώξεων.

Προβλήματα στον θυρεοειδή αδένα

Μέλη του Οργανισμού Διαιτολόγων της Αυστραλίας διαπίστωσαν σε έρευνα που πραγματοποίησαν σε προϊόντα της ασιατικής κουζίνας ότι το ιώδιο που περιέχουν τα φύκια με τα οποία παρασκευάζεται το ιαπωνικό φαγητό, επηρεάζει άμεσα τις ορμόνες του θυρεοειδούς αδένα.

Συμπερασματικά, δεν θα πρέπει κάποιος να βγάλει από τη διατροφή του το σούσι εάν το αγαπάει πολύ, καθώς το ψάρι κάνει καλό στον οργανισμό και την ανθρώπινη υγεία. Οι ποσότητες, όμως, θα πρέπει να είναι ελεγχόμενες, ενώ κάτι πολύ σημαντικό που τονίζουν επίσης οι επιστήμονες, είναι να προσέχει κανείς ποιο εστιατόριο θα επιλέξει να εμπιστευτεί, γι’αυτού του είδους τις «ιδιαίτερες» και αμφιλεγόμενες τροφές.

Παράσιτα ή ταινία

Το σκουλήκι-ταινία είναι ίσως ένα από τα πιο εφιαλτικά πράγματα που θα μπορούσατε ποτέ να πάθετε από το σούσι – και όμως έχουν υπάρξει αρκετές περιπτώσεις που οι άνθρωποι παθαίνουν ταινία από την κατανάλωση ωμού ψαριού.

Λιστέρια

Η Λιστέρια είναι μια σοβαρή βακτηριακή λοίμωξη που προκαλείται από μολυσμένα τρόφιμα και βρίσκεται συχνά στο καπνιστό και το ωμό ψάρι και μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τις έγκυες γυναίκες.

Σαλμονέλα

Η σαλμονέλα είναι μια άλλη σοβαρή ασθένεια που προκαλείται συχνά από κατανάλωση ωμών ψαριών και κρέατος που δεν έχει μαγειρευτεί καλά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.