ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Η επιχείρηση «Ελευθερία» αποδείχθηκε απάτη: Τελικά οι 2 δόσεις δεν εξαφανίζουν τον ιό και δεν κτίζεται τείχος ανοσίας

Η επιχείρηση «Ελευθερία» αποδείχθηκε απάτη: Τελικά οι 2 δόσεις δεν εξαφανίζουν τον ιό και δεν κτίζεται τείχος ανοσίας

«Η διοίκησή μου σχεδίαζε αυτή τη δυνατότητα και αυτό το σενάριο εδώ και μήνες. Αγοράσαμε αρκετά εμβόλια, έτσι ώστε όταν φτάσει το όριο των οκτώ μηνών, να είστε έτοιμοι να κάνετε τον εμβολιασμό σας δωρεάν-αυτό το ενισχυτικό (booster) δωρεάν. Και το έχουμε διαθέσιμο», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στις 18 Αυγούστου.

Άρα οι κυβερνήσεις ήξεραν από πριν αυτό που είχαν πει οι ίδιες οι εταιρείες και τονίζαμε στο pronews.gr πως τα εμβόλια προσφέρουν ανοσία από 6 έως 8 μήνες (νέα μελέτη της Οξφόρδης ρίχνει το διάστημα αυτό στους 3-4 μήνες), μετά θα απαιτηθεί τρίτη δόση και στη συνέχεια τέταρτη κτλ.

Άλλωστε και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης έχει παραγγείλει 30 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, κάτι που σημαίνει ξεκάθαρα πως η κυβέρνηση είχε ως σκέψη πως θα εμβολιάσει όλον τον πληθυσμό, ακόμα και τα παιδιά, και μάλιστα και με τρεις δόσεις. Εδώ διαπιστώνουμε και μια άλλη είδηση, πως ο εμβολιασμός των παιδιών ήταν μάλλον εξ αρχής στο σχέδιο, ασχέτως εάν δεν υπήρχαν σχετικές μελέτες και οι ίδιοι οι επιστήμονες διαβεβαίωναν πριν λίγους μήνες πως δεν υπάρχει άμεσα λόγος για τον εμβολιασμό τους. Βέβαια από το δεν υπάρχει λόγος μέχρι το να φτάσουμε να μιλάμε για το να φτιάξουμε εμβολιαστικά κέντρα στα σχολεία είναι ένα τσιγάρο δρόμος, όμως μας έχουν αποδείξει οι ίδιοι τον τελευταίο 1,5 χρόνο με τις αντικρουόμενες δηλώσεις τους. Επί του θέματος θα ασχοληθούμε αναλυτικά σε άλλο άρθρο μας.

Επιστρέφουμε στα περί τρίτης δόσης. Πράγματι λοιπόν οι κυβερνήσεις γνώριζαν πως θα χρειαστεί και 3η δόση και είναι λογικό να τον γνωρίζουν, αφού το είχε παραδεχθεί η ίδια η Pfizer. Άρα γιατί διαβεβαίωναν ότι με δύο δόσεις θα πάρουμε την «ελευθερία μας πίσω»; Γιατί κορόιδεψαν περίπου 5,8 εκατομμύρια Έλληνες οι οποίοι έσπευσαν στα εμβολιαστικά κέντρα για να πάρουν την ελευθερία τους πίσω; Γιατί δεν τους είπαν τότε ότι χρειάζεται και τρίτη και τέταρτη δόση; Γιατί κανείς δεν έχει ομολογήσει πως θα χρειάζεται να ανανεώνουμε το περιβόητο πάσο ελευθερίας (πιστοποιητικό εμβολιασμού) ανά έναν χρόνο (ή ανά κάποιους μήνες); Μήπως γιατί ήξεραν πως τότε αρκετοί από τους πολίτες που τελικά εμβολιάστηκαν δεν θα το έπρατταν;

Πλέον είναι γνωστό ότι τα εμβόλια δεν υπήρξαν έως τώρα η γρήγορη λύση στην οποία ήλπιζαν κάποιοι, καθώς δεν εξαφάνισαν και δεν θα εξαφανίσουν τον ιό. Οι κυβερνήσεις, με τη βοήθεια των «ειδικών» είχαν διαφημίσει το περιβόητο τείχος ανοσίας. Είχαν πει πως όταν φτάσουμε στο 70% ο κορωνοϊός θα εξαφανιστεί. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, καθώς είδαμε όλες τις χώρες που έφτασαν σε υψηλά ποσοστό (πχ Βρετανία και Ισραήλ) να βρίσκονται αντιμέτωπες με έναν νέο εφιάλτη, καθώς τα κρούσματα αυξήθηκαν (!) ραγδαία.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα η Infectious Diseases Society of America υπολόγισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα έχει ανεβάσει το ποσοστό για την ανοσία της αγέλης πολύ πάνω από το 80% και πιθανά κοντά στο 90%.

Όμως αρκετοί επιστήμονες διαφωνούν και με αυτό το ποσοστό, καθώς υποστηρίζουν πως ακόμα και το 100% εάν εμβολιαστεί το λεγόμενο τείχος ανοσίας δεν θα κτιστεί ποτέ. «Θα ήταν εξαιρετικό το να είχες ανοσία για μια ζωή αν είχες κολλήσει μια φορά, αλλά δεν νομίζω ότι είναι έτσι τα πράγματα», δήλωσε ο S.V. Mahadevan του Stanford University Medical Center.

«Θα φτάσουμε σε ανοσία αγέλης; Όχι, πολύ απίθανο εξ ορισμού», δήλωσε ο Greg Poland, διευθυντής του κέντρου ερευνών εμβολίων στην κλινική Mayo της Μινεσότα. Ακόμα και αν φτάσουμε σε ποσοστά εμβολιασμού 95%, δεν θα το πετύχουμε, υποστηρίζει.

Ο κορωνοϊός δεν είναι κάτι που μπορούμε να αποφύγουμε για πάντα, πρέπει να προετοιμαστούμε για το ενδεχόμενο να εκτεθούμε όλοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. «Αυτό είναι κάτι με το οποίο θα πρέπει να ζήσουμε», λέει ο Richard Webby, ερευνητής μολυσματικών ασθενειών στο St. Jude.

Μαζί τους συμφωνεί και η καθηγήτρια επιδημιολογίας και λοιμωδών νοσημάτων Eleanor Riley του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, «ακόμα κι αν εμβολιάζαμε όλους στη χώρα, ο ιός θα συνέχιζε να κυκλοφορεί, αν και σε χαμηλότερα επίπεδα», ενώ προσθέτει «αν θέλουμε να προστατέψουμε τους ανθρώπους, πρέπει να τους προστατεύσουμε εμβολιάζοντάς τους αλλά όχι βασιζόμενοι σε κάποιον άλλο για να εμβολιαστούν, οπότε το ερώτημα είναι ποιος πραγματικά χρειάζεται εμβόλιο και για παιδιά κάτω των 16 ετών τα στοιχεία είναι ότι δεν θα επωφεληθούν πάρα πολύ από τον εμβολιασμό όσον αφορά τον κορωνοϊό».

Άρα πράγματι ο κορωνοϊός δεν θα εξαφανιστεί ποτέ, αντιθέτως όπως είχε δηλώσει ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, ιατρός και συνεργάτης-ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στο pronews.gr θα γίνει ενδημικός, δηλαδή θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν, όμως λόγω του εμβολιασμού και της φυσικής ανοσίας αυτός θα έχει γίνει ένας πιο ασθενής ιός.

Θα πρέπει δηλαδή να εμβολιάζονται -όπως ακριβώς με την γρίπη- αυτοί που κινδυνεύουν άμεσα από τον ιό, ηλικιωμένοι, άτομα με νοσήματα κτλ. ενώ ο υπόλοιπος ο κόσμος θα πρέπει να μάθει να ζει με τον ιό (και εάν θέλει βεβαίως να εμβολιάζεται).

Ίσως όμως θα πρέπει να μάθε να ζει και με μέτρα, καθώς πλέον φαίνεται ξεκάθαρο πως αυτό που είχαν υποσχεθεί πολλοί, πως θα πετάξουμε δηλαδή τις μάσκες από Σεπτέμβρη, φαντάζει απατηλό όνειρο. Όχι τις μάσκες δεν θα τις πετάξουμε από Σεπτέμβρη -και πιθανότατα ίσως δεν τις πετάξουμε ποτέ, καθώς θα τις φοράμε σε εσωτερικούς χώρους που υπάρχει συνωστισμός. Αντιθέτως από Σεπτέμβρη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα επιστρέψει η υποχρεωτική μασκοφορία και στους εξωτερικούς χώρους.

Άρα αλήθεια… ποια ακριβώς ελευθερία μας πήραμε πίσω; Ποιο τείχος ανοσίας κτίσαμε και θα κτίσουμε; Και τελικά γιατί επιμένουμε σε δικτατορικά μέτρα διαχωρισμού των ανθρώπων και πιέσεις προς τους ανεμβολίαστους. Το εμβόλιο προστατεύει από τη βαριά νόσηση, ας το δεχθούμε. Τότε αυτός που το κάνει το κάνει για να προστατεύσει τον εαυτό του. Πότε ξανά επέβαλε μέτρα τα οποία φτάνουν έως την απόλυση (γιατί η αναστολή εργασίας χωρίς μισθό ισοδυναμεί με απόλυση) μια κυβέρνηση για να προστατεύσει κάποιον;

Οι κυβερνήσεις πρέπει να πάψουν να εθελοτυφλούν και να καταστρέφουν οι ίδιες το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Πρέπει να μιλήσουν με ειλικρίνεια στον πληθυσμό, να τον ενημερώσουν για τα οφέλη του εμβολίου και τους πιθανούς κινδύνους. Να του εξηγήσουν πως θα πρέπει να εμβολιαστεί για να προστατεύσει τον εαυτό του από μια σοβαρή περιπέτεια υγείας. Εάν ο πολίτης από την πλευρά του δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί είναι δικαίωμα του, είναι μια απόφαση που θα πάρει αυτός, μαζί με τον γιατρό του, ως ελεύθερος άνθρωπος. Θα πρέπει οι κυβερνήσεις -και ιδιαιτέρως η ελληνική- να παραδεχθούν τις πιθανές παρενέργειες των εμβολίων. Λίγες; Πολλές; Όσες είναι! Υπάρχουν όμως και θα πρέπει όποιος εμβολιαστεί να αποδεχθεί αυτό το ρίσκο, επίσης θα πρέπει και η κάθε εταιρεία να αποδεχθεί να αποζημιώσει τον κάθε πολίτη που θα υποστεί βλάβη από το εμβόλιο, μικρή ή μεγάλη. Όσο αποκρύπτονται οι παρενέργειες, όσο υπάρχει αυτή η δαιμονοποίηση όσων μιλούν για πιθανές παρενέργειες τόσο περισσότερο θα ενισχύεται ο σκεπτικισμός απέναντι στα εμβόλια και το πρόβλημα είναι πως μέχρι σήμερα ένα μεγάλο ποσοστό των ευάλωτων Ελλήνων (ηλικιωμένοι) παραμένει ανεμβολίαστο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όχι κύριοι, δεν θα εμβολιάσουμε το 5χρονο παιδί για να προστατευτεί ο 80χρονος παππούς του που δεν έχει εμβολιαστεί. Καταλάβετε το επιτέλους και σταματήστε να παίρνετε ανούσια και αντιεπιστημονικά μέτρα που γυρίζουν την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.