FDA: «Πράσινο» φως για εμβολιασμό με τρίτη δόση μόνο σε πολίτες άνω των 65 ετών

FDA: «Πράσινο» φως για εμβολιασμό με τρίτη δόση μόνο σε πολίτες άνω των 65 ετών

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων εξουσιοδότησε τον εμβολιασμό με τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου της Pfizer και BioNTech για την Covid-19 μόνο για άτομα 65 ετών και άνω και ευάλωτες ομάδες.

Η απόφαση του FDA έρχεται μετά από μια 8ωρη συνάντηση του Οργανισμού τις προηγούμενες ημέρες, όπου μια ομάδα εξωτερικών εμπειρογνωμόνων συζήτησε και ψήφισε την εφαρμογή του εμβολίου της Pfizer για να προσφέρει ενισχυτικές δόσεις στο ευρύ κοινό.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή για τα Εμβόλια και τα Σχετικά Βιολογικά Προϊόντα ψήφισε κατά 16-2 κατά της διανομής των εμβολίων σε Αμερικανούς ηλικίας 16 ετών και άνω, πριν υιοθετήσει ομόφωνα ένα εναλλακτικό σχέδιο χορήγησης τρίτων δόσεων σε ηλικιωμένους Αμερικανούς και σε εκείνους που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να υποφέρουν από σοβαρές ασθένειες εάν προσβληθούν από τον κορωνοϊό.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι θέλει να αρχίσει να προσφέρει ενισχυτικές δόσεις στο ευρύ κοινό ήδη από αυτήν την εβδομάδα, εν αναμονή της άδειας από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα η Pfizer αναφέρθηκε σε μια μελέτη παρατήρησης στο Ισραήλ που έδειξε ότι μια τρίτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση, αποκαθιστά την προστασία από τη μόλυνση στο 95%. Τα δεδομένα συλλέχθηκαν από την 1η Ιουλίου έως τις 30 Αυγούστου, όταν η ταχεία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα αυξήθηκε σε όλη τη χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.