ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Εμφύλιος» για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό στα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας

«Εμφύλιος» για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό στα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας

Έντονη κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στους γιατρούς των πανεπιστημιακών κλινικών και της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό. Πιο συγκεκριμένα, η κόντρα ξεκίνησε όταν η Ιατρική Σχολή Αθηνών με έγγραφό της ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνονται δεκτοί στις κλινικές τους ασθενείς με κορωνοϊό.

«Αποτελεί πραγματική επίδειξη θράσους και αλαζονείας το αφήγημα πως οι Κύριοι Κύριοι Καθηγηταί θα δώσουν «οδηγίες» στους γιατρούς του ΕΣΥ σχετικά με την περίθαλψη ασθενών Covid» τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ. Χαρακτηριστική επίσης η αναφορά ότι «προφανώς κάποιοι Καθηγηταί αντέγραψαν τους ιδιώτες κλινικάρχες, οι οποίοι σκανδαλωδώς έχουν απαλλαγεί εξαρχής από την νοσηλεία ασθενών Covid 19 στα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια».

Η αντίδραση της ΕΙΝΑΠ

Αμεση ήταν η αντίδραση της ΕΙΝΑΠ η οποία ζήτησε να ανακαλέσουν άμεσα την απόφασή τους οι γιατροί στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία. Μάλιστα χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφασή τους.

Συγκεκριμένα το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ δηλώνει μεταξύ άλλων πως «δεν θα δεχτούμε την μονομερή αποκλειστική ενασχόληση του ΕΣΥ με μία μόνο νόσο. Αυτό είναι άκρως επικίνδυνο για τον πληθυσμό, θίγει την εκπαίδευση των ειδικευομένων και προωθεί την πλήρη ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περίθαλψης» και καλεί την Ιατρική Σχολή να ανακαλέσει άμεσα την απαράδεκτη αυτή απόφαση.

Υπογραμμίζει δε προς τους αποδέκτες της ανακοίνωσή της, δηλαδή την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τη διοίκηση των Υγειονομικών Περιφερειών της Αττικής και του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ πως «όποιος συναινέσει στον αποκλεισμό ασθενών Covid-19 από δημόσιες πανεπιστημιακές κλινικές θα είναι υπόλογος για έκθεση ασθενών σε κίνδυνο».

Η ΕΙΝΑΠ χααρακτηρίζει το έγγραφο της Ιατρικής Σχολής «πράξη μονομερούς κήρυξης λιποταξίας από τη μάχη ενάντια στην πανδημία η οποία καθόλου δεν τιμά τους πανεπιστημιακούς γιατρούς» και καλεί τη δίοικηση «να ανακαλέσει άμεσα την απαράδεκτη αυτή απόφαση».

https://twitter.com/PGPapanikolaou/status/1440975202620428290

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.