ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Νέες προβλέψεις Ν.Τζανάκη: «Από 4-5.000 νέα κρούσματα έως μέσα Νοεμβρίου» – Με εμβολιασμένο το 60% του πληθυσμού

Νέες προβλέψεις Ν.Τζανάκη: «Από 4-5.000 νέα κρούσματα έως μέσα Νοεμβρίου» – Με εμβολιασμένο το 60% του πληθυσμού

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, έκανε νέες προβλέψεις για τα κρούσματα στην Ελλάδα, καθώς υποστήριξε ότι θα έχουμε από 4.000 έως 5.000 νέα κρούσματα έως τα μέσα Νοεμβρίου.

«Θέλουμε να δούμε κι αυτήν την εβδομάδα, εάν θα διατηρηθεί αυτή η αύξηση, δηλαδή αν θα σταθεροποιηθεί ή εάν θα συνεχίσει να ανεβαίνει το ίδιο επιθετικά. Αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι πάμε ολοταχώς για τα 4.000 κρούσματα και υπολογίζουμε ότι θα έχουμε αιχμές, μεταξύ 4.500 και 4.800, χωρίς να αποκλείουμε τα 5.000 κρούσματα κάποια μέρα. Τις επόμενες δύο εβδομάδες θα το δούμε αυτό, έως την πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη», είπε ο Ν.Τζανάκης

Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη κλιμακώνει τις εξελίξεις, καθώς αποκλείεται να μην επηρεαστούν οι διασωληνώσεις και δυστυχώς και οι θάνατοι συνανθρώπων μας.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος «έτρεξε» νέα προσομοίωση βασισμένη στα νέα ανησυχητικά δεδομένα, διαπίστωσε πως με κάθε περιοδική αύξηση κατά 1.000 ημερήσια κρούσματα, προστίθενται επιπλέον 10 νεκροί στη λίστα των ημερήσιων θυμάτων, αλλά και 70 με 80 (μεσοσταθμικά) ασθενείς, που μπαίνουν σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής (διασωληνωμενοι).

«Με μια αύξηση της τάξεως των 1.000 κρουσμάτων -όπως έχουμε περίπου 1.000 με 1.500 κρούσματα αύξηση από τα μέσα Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με μια προσομοίωση που έχουμε κάνει εμείς- σημαίνει ότι θα έχουμε 10 επιπλέον θανάτους κάθε μέρα, από τον μέσο αριθμό που είχαμε μέχρι σήμερα, μετά από 2 με 3 εβδομάδες. Δηλαδή εκεί που ήμασταν στους 30 με 32 ημερήσιους θανάτους κατά μέσο όρο, δυστυχώς θα ανέλθουμε στους 40 με 42 κατά μέσο όρο. Επίσης, περιμένουμε μια αύξηση των κρεβατιών ΜΕΘ μεταξύ 50 και 100 για κάθε επιπλέον 1.000 κρούσματα. Μεσοσταθμικά, γύρω στους 70 με 80 επιπλέον ασθενείς. Δηλαδή μπορεί να φτάσουμε τους 400 με 420 διασωληνωμένους. Αυτό θα έρθει νωρίτερα, δηλαδή σε δύο εβδομάδες», αναφέρει ο καθηγητής.

Τα καλά νέα…

Παρά την επιβαρυμένη εικόνα στις ημερήσιες μολύνσεις, ο Νίκος Τζανάκης επισημαίνει ότι δεν έχει αυξηθεί ο μέσος ρυθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Αυτό τον κάνει να αισιοδοξεί, ότι η πίεση στο σύστημα Υγείας μπορεί να αποδειχθεί ελεγχόμενη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ευτυχώς ο μέσος ρυθμός των εισαγωγών σε σχέση με τα κρούσματα δεν έχουν ανέβει. Είναι μεσοσταθμικά γύρω στο 7% με 8%, που σημαίνει ότι για κάθε 100 κρούσματα έχουμε 8 εισαγωγές. Αυτό είναι πάρα πολύ καλό εάν συνεχιστεί, γιατί σημαίνει πως ακόμη και τα 4.000 κατά μέσο όρο κρούσματα αν φτάσουμε, δεν θα υπερβούμε τις 350 με 380 εισαγωγές την ημέρα στα νοσοκομεία. Αριθμός που θα επιβαρύνει το σύστημα υγείας, αλλά θα είναι σχετικά διαχειρίσιμη κατάσταση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.