ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Βάλτε στη διατροφή σας τα αχλάδια – Τα τεράστια οφέλη για την υγεία σας

Τι δεν γνωρίζατε

Βάλτε στη διατροφή σας τα αχλάδια – Τα τεράστια οφέλη για την υγεία σας

Τα αχλάδια είναι θρεπτικά φρούτα και προσθέτοντάς το στη διατροφή σας, μπορεί να έχετε πολλαπλά οφέλη στην υγεία σας.

Ο ιστότοπος της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ, επέλεξε το αχλάδι ως «το φρούτο του μήνα». Αυτό οφείλεται στη θρεπτική του αξία και στη δυνατότητά του να χρησιμοποιείται σε διάφορα πιάτα, από σαλάτες μέχρι επιδόρπια.

Τα αχλάδια είναι μία εξαιρετική πηγή φυτικής ίνας, μία θρεπτική ουσία που παίζει βασικό ρόλο στον οργανισμό μας. Βοηθούν, μεταξύ άλλων, στη ρύθμιση της διαδικασίας της πέψης και στη διατήρηση της καλής υγείας του εντέρου.

«Υπάρχουν περίπου έξι γραμμάρια φυτικής ίνας σε ένα μεσαίου μεγέθους αχλάδι», αναφέρει η διατροφολόγος Έιμι Γκούντσον στην ιστοσελίδα υγιεινής διατροφής, Eat This, Not That! (ETNT).

Τα αχλάδια βοηθούν στο να διατηρήσετε υγιή και την καρδιά σας. Αυτό οφείλεται στο ότι είναι τροφές πλούσιες σε πολλές ευεργετικές φυτικές ενώσεις – που λέγονται φυτοθρεπτικά συστατικά – συμπεριλαμβανομένων των κατεχινών.

Αυτά τα αντιοξειδωτικά βρίσκονται επίσης σε αφθονία στα μήλα και στο κακάο. Βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, στη βελτίωση της υγείας των αιμοφόρων αγγείων και στην πρόληψη του σχηματισμού θρόμβων αίματος, αναφέρει η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

Τα «άγνωστα» οφέλη

Η διατροφολόγος Κριστίν Γκιλέσπι, τονίζει ότι τα αχλάδια συμβάλλουν στο να διατηρείτε υγιή και δυνατά, τα νύχια, τα μαλλιά και το δέρμα σας.

«Είναι κοινά γνωστό ότι τα αχλάδια έχουν πολυάριθμα οφέλη για την υγεία. Αυτό που δεν είναι τόσο γνωστό, είναι η θετική τους επίδραση στα μαλλιά, τα νύχια και το δέρμα μας», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό συμβαίνει διότι είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, ζεαξανθίνη και λουτεΐνη, θρεπτικές ουσίες που συνεργάζονται για τη διατήρηση ενός υγιούς οργανισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.