ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Ειδικός» Α.Τσάκρης: «Νέο εμβόλιο για την Όμικρον – Να κάνουμε στους τέσσερις μήνες την τρίτη δόση»

Ο Κ.Μητσοτάκης έδωσε την εντολή, ο Α.Τσάκρης βγήκε για να τον στηρίξει

«Ειδικός» Α.Τσάκρης: «Νέο εμβόλιο για την Όμικρον – Να κάνουμε στους τέσσερις μήνες την τρίτη δόση»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του στη Βουλή υποστήριξε ότι ζήτησε να γίνεται η τρίτη δόση στους τέσσερις μήνες, παρόλο που δεν υπάρχουν δεδομένα, και ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής εμφανίστηκε σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή και τον στήριξε.

Ο Α.Τσάκρης εξέφρασε την ανάγκη να επισπευστεί η 3η δόση, επισημαίνοντας ότι θα ήταν καλύτερο να γίνει στο 4μηνο καθώς μετά από αυτό το διάστημα η ανοσιακή απάντηση αρχίζει και μειώνεται.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην πιθανότητα να χρειαστεί η χορήγηση μιας 4ης εμβολιαστικής δόσης στον γενικό πληθυσμό για να προστατευτεί από την παραλλαγή Όμικρον.

Το ενδεχόμενο αυτό το επεξεργάζονται, όπως ανέφερε, και οι φαρμακευτικές εταιρείες, ωστόσο υπογράμμισε ότι χρειαζόμαστε πολύ περισσότερα πειραματικά δεδομένα για να ξέρουμε πως θα συμπεριφερθεί η παραλλαγή. «Το ειδικά διαμορφωμένο εμβόλιο, αν χρειαστεί, θα μπορεί να ετοιμαστεί σε μικρό χρονικό διάστημα. Χρειάζονται όμως τα κλινικά δεδομένα ώστε να ανάψει έγκαιρα το πράσινο φως για την χορήγηση του, οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι όλη αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει 2-3 μήνες», συμπλήρωσε ο ίδιος

Τόνισε δε ότι είναι πιθανό η Όμικρον να έχει ήδη επισκεφτεί την χώρα μας , καθώς όπως εξήγησε οι παραλλαγές αυτές παράγονται de novo (εκ νέου) σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές, δηλαδή δεν μεταφέρονται απλώς από χώρα σε χώρα αλλά γεννιούνται κιόλας. «Είναι ένα στέλεχος με πολλές μεταλλάξεις, πολύ πιθανό να επικρατήσει, όλοι οι ιοί σαν τον κορωνοϊό έχουν την δυνατότητα να μεταλλάσσονται», πρόσθεσε

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ιδιαίτερα κρίσιμο όπως είπε , θα είναι το κατά πόσο πιο παθογόνο είναι το μεταλλαγμένο στέλεχος, με βάση τα κλινικά δεδομένα που θα προκύψουν στη συνέχεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.