Αφού έβγαλαν σε αναστολή χιλιάδες υγειονομικούς τώρα βάζουν τον Στρατό να «βγάζει την δουλειά» στα εμβολιαστικά κέντρα!

Αφού έβγαλαν σε αναστολή χιλιάδες υγειονομικούς τώρα βάζουν τον Στρατό να «βγάζει την δουλειά» στα εμβολιαστικά κέντρα!

Η κατάσταση στην οποία έχει φέρει το σύστημα υγείας η κυβέρνηση ειδικά μετά την θέση σε αναστολή χιλιάδων υγειονομικών έχει φέρει πλήρη αποδιοργάνωση όχι μόνο τα νοσοκομεία αλλά και στο στράτευμα καθώς τα “περίφημα” εμβολιαστικά κέντρα επανδρώνονται με τους πάντα… δωρεάν ενστόλους οι οποίοι αναγκάζονται να εκτελούν χρέη υγειονομικών!

Υπαξιωματικός, αλλά εδώ και αρκετές ημέρες υπηρετεί σε μεγάλο Eμβολιαστικό Kέντρο της Αττικής. Παρέα με άλλους ένστολους στελεχώνει τις διοικητικές υπηρεσίες που απαιτούνται σε ένα τέτοιο Κέντρο.

Ο συγκεκριμένος, βρίσκεται στη ρεσεψιόν του Εμβολιαστικού Κέντρου και υποδέχεται τους πολίτες που προσέρχονται να εμβολιαστούν. Η υπηρεσία υποχρεώνει αυτούς τους ένστολους να υποβάλλονται σε rapid test κάθε δύο ημέρες. Τα rapid tests δεν γίνονται δωρεάν.

Η υπηρεσία δίνει ένα επίδομα σε αυτούς τους ένστολους για όλη αυτή τη διαδικασία που φτάνει τα 140 ευρώ το μήνα. Ανάλογα με το πως θα πέσει η εβδομάδα, ο κάθε ένστολος που υπηρετεί σε εμβολιαστικό κέντρο είναι υποχρεωμένος να υποβληθεί σε τουλάχιστον τρία tests ανά επταήμερο, δηλαδή από 12 έως 14 tests το μήνα.

Το επίδομα ίσα που καλύπτει, με το ζόρι καμιά φορά, τη δαπάνη των tests. Οι ένστολοι που χρησιμοποιούνται σε εμβολιαστικά κέντρα εργάζονται 7 ημέρες την εβδομάδα, δηλαδή και τα Σαββατοκύριακα, ενώ ήδη έχουν ειδοποιηθεί πως θα είναι στην υπηρεσία, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.

Λογικά, όπως θα ανέμενε κάθε φορολογούμενος πολίτης, τα εμβολιαστικά κέντρα θα έπρεπε να είναι στελεχωμένα και να λειτουργούν με υγειονομικό προσωπικό. Έτσι, κάθε εργαζόμενος σε Εμβολιαστικό Κέντρο θα γνώριζε εκ των προτέρων τι θα πρέπει να προσέχει, πώς να συμπεριφέρεται προς τους πολίτες, τι να αποφεύγει, πώς να μην εκτίθεται σε κίνδυνο.

Επειδή, όπως φαίνεται οι κρατικές υπηρεσίες δεν διαθέτουν υγειονομικό προσωπικό για αυτή τη δραστηριότητα, στράφηκαν προς την εύκολη λύση. Δηλαδή τους στρατιώτες. Ούτε να διαμαρτυρηθούν μπορούν.

Ούτε να αρνηθούν μία τέτοια διαταγή μπορούν, ούτε και να κάνουν κοπάνα μπορούν. Με λίγα λόγια, ανθρώπινοι πόροι που δεν στοιχίζουν τίποτα και δεν προκαλούν προβλήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό όμως είναι κατάντια. Ένας κρατικός μηχανισμός που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει σε τέτοιες δραστηριότητες οι οποίες είναι ειδικού σκοπού να χρησιμοποιούν και ειδικό προσωπικό. Αυτό συμβαίνει στα πολιτισμένα ευρωπαϊκά κράτη. Αυτό συμβαίνει σε όποια χώρα σέβεται τον εαυτό της και τους πολίτες της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.