ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Ο «μαγικός» χυμός που βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου σε μόλις 45 λεπτά

Τον γνωρίζατε;

Ο «μαγικός» χυμός που βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου σε μόλις 45 λεπτά

Τα τελευταία χρόνια η αύξηση στα περιστατικά με διαβήτη ανά τον κόσμο, έχει φτάσει σε ανησυχητικά επίπεδα.

Παρότι οι συνέπειες αυτής της κατάστασης μπορεί να αποβούν θανατηφόρες, υπάρχουν κάποιοι φυσικοί τρόποι για να τον «κρατήσετε μακριά» ώστε να είναι ωφέλιμο ακόμα και για άτομα που δεν τον έχουν, αλλά που θέλουν να ελέγχουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους.

Πέρα από τα φάρμακα που μπορεί κάποιος γιατρός να «γράψει» ώστε να σταματήσει αυτήν την παθολογία, υπάρχουν και φυσικές θεραπείες που βοηθούν να εμποδιστεί η αύξηση στα επίπεδα σακχάρου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το λεμόνι και ειδικότερα, τον χυμό λεμονιού.

Παρότι χρησιμοποιείται από τη φυσική ιατρική για να αντιμετωπιστούν διαφορετικές παθήσεις, όπως αναπνευστικά προβλήματα ή συμπτώματα γρίπης, μία πρόσφατη έρευνα έχει δείξει ότι ο χυμός λεμονιού μπορεί να συμβάλει στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου σε μόλις 45 λεπτά μετά την κατανάλωση φαγητού.

Στη μελέτη που έκαναν ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Ντόσισα στην Ιαπωνία, οι επιστήμονες εξέτασαν την κατασταλτική δράση του χυμού λεμονιού στη μεταγευματική υπεργλυκαιμία, η οποία είναι η αύξηση στη γλυκόζη μετά από γεύματα.

Τα οφέλη του λεμονιού στο σάκχαρο

Για τον λόγο αυτό, μέτρησαν την αύξηση στην γλυκόζη του αίματος αφότου είχαν καταναλώσει μαγειρεμένο ρύζι σε 12 υγιείς άνδρες και γυναίκες ηλικίας 20 έως 30 ετών, που χωρίστηκαν σε τρία διαφορετικά γκρουπ.

Το πρώτο γκρουπ που εξετάστηκε, έφαγε 200 γραμμάρια μαγειρεμένου ρυζιού ενώ ένα δεύτερο γκρουπ έλαβε 15 γραμμάρια χυμού λεμονιού πριν από 200 γραμμάρια μαγειρεμένου ρυζιού.

Τέλος, το τρίτο γκρουπ έλαβε 30 γραμμάρια χυμού λεμονιού πριν το ρύζι.

Ο χυμός λεμονιού που χρησιμοποιήθηκε στο πείραμα, διαλύθηκε σε 150 χιλιοστά νερού. Όλοι οι συμμετέχοντες μέτρησαν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους σε μηδέν, 15, 30, 45, 60, 90 και 120 λεπτά μετά την κατανάλωσή του.

Τα ευρήματα της μελέτης που δημοσιεύθηκε στο J-Stage, αποκάλυψαν ότι το γκρουπ που ήπιε τις μεγαλύτερες ποσότητες χυμού λεμονιού είχαν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους μέσα σε 45 λεπτά, σε σύγκριση με το γκρουπ που δεν ήπιε καθόλου.

Επίσης οι μελετητές επισημαίνουν ότι όσοι κατανάλωσαν χαμηλότερες ποσότητες χυμού λεμονιού, είχαν χαμηλότερο επίπεδο γλυκόζης από εκείνους που δεν ήπιαν καθόλου, αν και δεν ήταν αξιοσημείωτο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί πως όλα αυτά παρατηρήθηκαν χωρίς πρόσθετα, όπως η στέβια ή τεχνητές γλυκαντικές ουσίες στον χυμό λεμονιού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.