Οι νοσηλευτές εστίασαν στο πάγιο αίτημά τους για την ένταξη των νοσηλευτών που έχουν προσληφθεί πριν το 2011 στα ΒΑΕ

Την ένταξη όλων των νοσηλευτών στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα ζήτησαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσλευτικής Ομοσπονδίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ) από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας κατά τη διάρκεια τηλεδιάδκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη.

Οι νοσηλευτές εστίασαν στο πάγιο αίτημά τους για την ένταξη των νοσηλευτών που έχουν προσληφθεί πριν το 2011 στα ΒΑΕ, υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για πρωθυπουργική δέσμευση.

Σύμφωνα με την ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ υπάρχουν σήμερα δύο ταχυτήτων νοσηλευτές: αυτοί που προσλήφθηκαν μετά το 2011 να είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ και αυτούς που εργάζονται στο ίδιο νοσηλευτικό τμήμα με τους ίδιους ασθενείς και στις ίδιες συνθήκες, αλλά προσλήφθηκαν πριν το 2011, να μην είναι στα ΒΑΕ. Με αποτελέσματα οι πρώτοι να βγαίνουν σε σύνταξη νωρίτερα, ενώ οι δεύτεροι στα 67 έτη.

«Νοσηλευτής στα 67 να φροντίζει ασθενείς, με δυο νύχτες την εβδομάδα, κάθε εβδομάδα, για όλο το χρόνο, πολλές φορές και χωρίς ρεπό», σημειώνει η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ κάνοντας λόγο για συνθήκες εργασίας εξοντωτικές, δεδομένης και της διαχρονικής υποστελέχωσης που είναι χαμηλότερη σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος, οι νοσηλευτές υπενθύμισαν στα στελέχη του υπουργείου Εργασίας ότι καμία πρόσληψη μόνιμων νοσηλευτών δεν έχει προκηρυχθεί στη διετία της πανδημίας.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του υπουργείου Εργασίας ανέφεραν ότι είναι ενήμεροι για τις αντίξοες καταστάσεις που επικρατούν στον κλάδο των Νοσηλευτών, ωστόσο οι οποιεσδήποτε εξελίξεις σχετικά με το ασφαλιστικό καθεστώς θα συζητηθούν με το πέρας της πανδημίας, ώστε οι συνθήκες να είναι πιο γόνιμές και όχι βιαστικές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ότι αφορά τους Νοσηλευτές οι οποίοι είναι διορισμένοι μετά το 2011, ανέφεραν ότι υπόκεινται στο καθεστώς των ΒΑΕ και οι αντίστοιχες κρατήσεις θα πρέπει να πραγματοποιούνται από τις αρμόδιες διοικητικές υπηρεσίες των δομών υγείας.