ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Έχετε ευαίσθητα δόντια; – Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε

Όσα πρέπει να ξέρετε

Έχετε ευαίσθητα δόντια; – Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε

Θα πρέπει να γίνει γνωστό πως τα δόντια γίνονται ευαίσθητα όταν φθείρεται το σμάλτο ή υποχωρούν τα ούλα, αφήνοντας έκθετη την επιφάνεια που ονομάζεται οδοντίνη.

Αυτό το στρώμα της οδοντίνης αποτελείται από χιλιάδες μικροσκοπικούς σωλήνες που περικλείουν τα οδοντικά νεύρα και επιτρέπουν στο ζεστό, κρύο ή γλυκό να φτάσει στο νεύρο του δοντιού και να προκαλέσει οξύ πόνο.

Αν έχετε ευαίσθητα δόντια δείτε τι πρέπει να αποφεύγετε:

Στοματικό διάλυμα: Τα οξέα που περιέχουν πολλά στοματικά διαλύματα φθείρουν τα δόντια και καταστρέφουν το σμάλτο. Συμβουλευθείτε τον οδοντίατρο, προκειμένου να επιλέξετε ένα διάλυμα που δεν θα επιδεινώσει το πρόβλημα.

Τροφές: Οι ντομάτες, τα εσπεριδοειδή και οι χυμοί φρούτων, περιέχουν οξέα βλαβερά για τα δόντια. Η οξύτητα μειώνεται αν τρώτε στη συνέχεια ένα κομμάτι τυρί ή πίνετε γάλα.

Λεύκανση: Κάποια προϊόντα, όπως οι οδοντόκρεμες για λεύκανση των δοντιών, προκαλούν ευαισθησία. Τα συμπτώματα είναι γενικά προσωρινά και υποχωρούν όταν σταματάτε να χρησιμοποιείτε το συγκεκριμένο προϊόν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σκληρό βούρτσισμα: Αντίθετα με αυτό που πιστεύουν πολλοί -ότι το σκληρό βούρτσισμα καθαρίζει καλύτερα τα δόντια-, οι σκληρές οδοντόβουρτσες προκαλούν υποχώρηση των ούλων και καταστρέφουν το σμάλτο των δοντιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.