ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Χωρίς παιδίατρο ολόκληρη η Σίφνος – Άμεση αντίδραση από το υπουργείο Υγείας

Χωρίς παιδίατρο ολόκληρη η Σίφνος – Άμεση αντίδραση από το υπουργείο Υγείας

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου υγείας σε όσα δήλωσε το πρωί η δήμαρχος Σίφνου, κυρία Μαρία Ναδάλη, σχετικά με την έλλειψη παιδιάτρου στο νησί.

Με πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας, βρίσκεται ήδη στη Σίφνο ένας παιδίατρος από το Τζάνειο Νοσοκομείο, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών. Στο ιατρείο βρίσκεται επίσης ένας αγροτικός ιατρός από το Κέντρο Υγείας της Μυκόνου μέχρι να επιστρέψει ο γιατρός από την άδεια του. Επίσης έχει ήδη κινητοποιηθεί ο μηχανισμός και έχει προκηρυχθεί θέση παιδιάτρου για το νησί.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Ναδάλη μίλησε σήμερα το πρωί στους Βασίλη Γούλα και Ελένη Γκρήγκοβιτς για το πρόβλημα της έλλειψης παιδιάτρου, με αφορμή την πρόσφατη εσπευσμένη μεταφορά βρέφους 40 ημερών από το νησί στην Αθήνα στις 6 Φεβρουαρίου με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Ερωτηθείσα τι συμβαίνει με τις ανάγκες των παιδιών στο νησί που χρειάζονται ιατρική φροντίδα, η κυρία Ναδάλη απάντησε ότι τα τελευταία χρόνια έρχονται δύο γιατροί στο νησί μία δύο φορές τον μήνα ανάλογα με τον καιρό και τις άλλες τους υποχρεώσεις. Ωστοσο, όπως επισήμανε, πολλοί γονείς πηγαίνουν τα παιδιά τους στην Αθήνα όπου εκεί είναι ο παιδίατρος τους για να τα εξετάσει. Στο νησί, τα παιδιά όταν αρρωσταίνουν εξετάζονται από τον αγροτικό γιατρό ή τον επιμελητή Β’ που υπηρετούν στο ιατρείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την ίδια, έχουν γίνει πάρα πολλές κινητοποιήσεις, έχουν σταλεί επιστολές στους αρμοδίους. «Στο παρελθόν έχουν γίνει προκηρύξεις για γιατρούς και έχουν αποβεί άγονες. «Στις 21/1 στείλαμε επιστολή και στο υπ. Υγείας και στη Β΄ ΥΠΕ και θέσαμε τα θέματα που έχουμε στο ιατρείο. Την Πέμπτη είχαμε δημοτικό συμβούλιο και πήραμε δυναμικές αποφάσεις για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα», είπε η κυρία Ναδάλη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.