ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κορωνοϊός: 48 νέα κρούσματα – 743 συνολικά – 45 σε ΜΕΘ – Από αύριο «σφίγγει κι άλλο τα λουριά» η κυβέρνηση

Κορωνοϊός: 48 νέα κρούσματα – 743 συνολικά – 45 σε ΜΕΘ – Από αύριο «σφίγγει κι άλλο τα λουριά» η κυβέρνηση

Στα 743 έφτασαν τα κρούσματα στη χώρα από το νέο κορωνοϊό, καθώς ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης άλλα 48, ενώ ο υφυπουργός Προστασίας του πολίτη αποκάλυψε πως από αύριο έρχονται (κι άλλα) πιο αυστηρά μέτρα, γιατί όπως υποστήριξε κάποιοι πολίτες… «εξαπατούν τις Αρχές».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε 20 θανάτους στη χώρα μας από τον φονικό ιό.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 45.

Η χώρα μετρά πλέον 20 θύματα από τον κορωνοϊό. Το πρώτο θύμα κατεγράφη στις 12 Μαρτίου, όταν έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο 66χρονος που είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους.

Υπενθυμίζουμε πως τα «νέα κρούσματα» δεν είναι κρούσματα του τελευταίου 24ώρου, αλλά και από προηγούμενες ημέρες των οποίων τα τεστ βγήκαν τώρα.

Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα, ενώ το 60% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες.

Η μέση ηλικία των νοσούντων είναι 68 ετών. Συνολικά, νοσηλεύονται 134 άτομα, ενώ διασωληνωμένα βρίσκονται 45 άτομα. Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για άνδρες ασθενείς.

Από τους θανόντες, η μέση ηλικία τους ήταν τα 75 έτη, ενώ οι περισσότεροι είναι άνδρες.

Η εξέλιξη της επιδημίας γίνεται περισσότερο αντιληπτή από την καμπύλη μετάδοσης η εκδίδεται κάθε ημέρα από τον ΕΟΔΥ.

Ο υφυπουργός Προστασίας του πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς έστειλε μήνυμα προς τους πολίτες λέγοντας «πως γνωρίζει πως πολλοί προσπαθούν να “εξαπατήσουν” τις Αρχές» και πρόσθεσε πως «από αύριο έρχονται νέα πιο αυστηρά μέτρα».

Επιπλέον πρόσθεσε πως 21 από τους 263 επιβάτες από την Ισπανία ήταν θετικοί στον ιό.

Επίσης έδωσε νέες διευκρινήσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας, καθώς όπως είπε, η φόρμα Α, που αφορά στη μετακίνηση από και προς την εργασία, θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρει σφραγίδα του εργοδότη. Η μη ύπαρξη καθιστά την βεβαίωση άκυρη.

Οι εταιρείες έκδοσης κοινοχρήστων πρέπει να δίνουν στους εργαζόμενους βεβαίωση εργοδότη με το ωράριο και αναλυτικά τις διευθύνσεις των πολυκατοικιών, που θα επισκεφτούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως αλλάζει το ωράριο των σούπερ μάρκετ από την Πέμπτη, καθώς έχει πλέον μειωθεί η κίνηση των πολιτών σε αυτά. Όπως είπε από την Πέμπτη 26-3 ως και Σάββατο 25/4 τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν 7.00π.μ. με 09.00μμ τις καθημερινές και 7.00π.μ. με 08.00μμ το Σάββατο. Τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή θα είναι κλειστά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.