ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βρετανία: Γιατροί συνεργάστηκαν με μηχανικούς της Formula 1 και έφτιαξαν συσκευές οξυγόνωσης

Βρετανία: Γιατροί συνεργάστηκαν με μηχανικούς της Formula 1 και έφτιαξαν συσκευές οξυγόνωσης

Μια συσκευή που μπορεί να παρέχει οξυγόνο στους πνεύμονες ασθενών του κορωνοϊού χωρίς τη χρήση αναπνευστήρων παρασκευάστηκε στη Βρετανία σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με το BBC, μηχανικοί από το λονδρέζικο πανεπιστήμιο UCL συνεργάστηκαν με γιατρούς από το ομώνυμο πανεπιστημιακό νοσοκομείο (UCLH) και τους μηχανικούς της ομάδας της Mercedes στη Φόρμουλα Ένα για την κατασκευή συσκευών Συνεχούς Θετικής Πίεσης Αεραγωγών (CPAP).

Τέτοιου είδους συσκευές έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε νοσοκομεία της Κίνας και της Ιταλίας, αλλά υπάρχουν πολύ λίγες διαθέσιμες.

Σαράντα συσκευές CPAP παραδόθηκαν ήδη στο UCLH και σε αλλά τρία νοσοκομεία του Λονδίνου, καθώς δόθηκε άδεια για τη χρήση τους. Αν η απόδοσή τους κριθεί ικανοποιητική, τότε έως και χίλιες συσκευές θα μπορούν να κατασκευάζονται σε ημερήσια βάση από την ερχόμενη εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, μία κοινοπραξία εταιρειών στο Ηνωμένο Βασίλειο προχωρά στην κατασκευή αναπνευστήρων για λογαριασμό της βρετανικής κυβέρνησης.

Η κοινοπραξία με την ονομασία “VentilatorChallengeUK” περιλαμβάνει εταιρείες-κολοσσούς όπως οι Airbus, BAE Systems, Ford, Rolls-Royce και Siemens.

Οι εταιρείες έχουν λάβει παραγγελία για περισσότερους από 10.000 αναπνευστήρες από την κυβέρνηση, αν και εκκρεμεί η έγκριση του προϊόντος από την αρμόδια αρχή.

Η παραγωγή είναι προγραμματισμένη να αρχίσει εντός ημερών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.