ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι ψυχίατροι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: Η απομόνωση ενδέχεται να προκαλέσει ψυχικές διαταραχές

Οι ψυχίατροι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: Η απομόνωση ενδέχεται να προκαλέσει ψυχικές διαταραχές

Όπως δήλωσε ο διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής της Λιουμπλιάνας Μπόγιαν Ζάλαρ, η αυτοαπομόνωση προκαλεί αρνητικές ψυχολογικές επιπτώσεις, όπως συμπτώματα μετατραυματικού στρες, σύγχυσης και θυμού.

Σύμφωνα με τον κ. Ζάλαρ, η αβεβαιότητα που σχετίζεται με την απειλή του κορωνοϊού μπορεί να έχει δραματικές συνέπειες, όπως αύξηση των περιστατικών αυτοκτονίας και επιθετικότητας.

«Τα άτομα που είναι ευάλωτα στο να αναπτύξουν μια συγκεκριμένη διανοητική διαταραχή θα αναπτύξουν και άλλες διαταραχές την περίοδο της αυτοαπομόνωσης», εκτίμησε ο κ. Ζάλαρ, προσθέτοντας ότι πιθανές διαταραχές μπορεί να περιλαμβάνουν άγχος, κατάθλιψη και κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών.

Αυτό συμβαίνει -εξήγησε ο κ. Ζάλαρ- «επειδή η μείωση της κοινωνικής και σωματικής επαφής προκαλεί απογοήτευση και πλήξη ή αίσθηση κενού. Ενώ μερικά άτομα είναι σε θέση να προσαρμοστούν πλήρως στην κατάσταση, τα πιο παρορμητικά άτομα δεν είναι σε θέση να κάνουν σταθερές προσαρμογές, παρά την κατανόηση των κινδύνων και των συνεπειών τους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο μεταξύ, η Ένωση Ογκολογικών Ασθενών της Σλοβενίας ανακοίνωσε ότι έχει δημιουργηθεί μια γραμμή ψυχολογικής στήριξης των ασθενών με καρκίνο. Οι ασθενείς με καρκίνο και οι συγγενείς τους μπορεί να έρθουν σε επαφή με τους εθελοντές βοήθειας που έχουν επιβιώσει από καρκίνο, καθώς και με ειδικούς ψυχολόγους για υποστήριξη, συζήτηση και συμβουλές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.