Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, διαπιστώθηκε ότι το ακατέργαστο αγελαδινό γάλα θα μπορούσε να είναι πηγή βακτηρίων ιδιαίτερα ανθεκτικών στα αντιμικροβιακά φάρμακα.
Σύμφωνα με την έρευνα, η ανάπτυξη βακτηρίων είναι δυνατή όταν το γάλα βρίσκεται απλά σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν καταναλωθούν τα βακτήρια που έχουν αναπτυχθεί στο γάλα, μπορούν να προκαλέσουν μολυσματικές ασθένειες σε αυτόν που το πίνει.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι επιστήμονες ανέλυσαν περίπου 2.000 δείγματα παστεριωμένου και νωπού γάλακτος που βρίσκονταν σε θερμοκρασία δωματίου. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η αντίσταση των μικροβίων στα αντιβιοτικά ήταν πιο ισχυρή στο νωπό γάλα.
Η έλλειψη χρήσιμων βακτηρίων
Μεταξύ άλλων, η έρευνα απέδειξε ότι σχεδόν το 3% των Αμερικανών πολιτών δεν ζεσταίνει το νωπό γάλα πριν την κατανάλωση. Αυτό συμβαίνει επειδή οι καταναλωτές είναι πεπεισμένοι ότι το νωπό γάλα περιέχει χρήσιμα προβιοτικά.
«Δεν βρήκαμε πολλά ευεργετικά βακτήρια στα δείγματα νωπού γάλακτος» δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, Jinxin Liu.
Για όσους ωστόσο θέλουν να συνεχίσουν να πίνουν νωπό γάλα, οι επιστήμονες συνέστησαν τη διατήρησή του στο ψυγείο.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.