ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κορωνοϊός: Ξεκινούν έλεγχοι σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και δομές πρόνοιας της Αττικής

Κορωνοϊός: Ξεκινούν έλεγχοι σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και δομές πρόνοιας της Αττικής

Ξεκινούν μαζικοί έλεγχοι στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και στις δομές πρόνοιας της Αττικής, ύστερα από απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, και του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Στη συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς ο κίνδυνος που διατρέχουν οι ευπαθείς ομάδες στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας μετά και από τα ανησυχητικά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων σε περιοχές ανά την επικράτεια.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Αρκουμανέας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής, για την εξαιρετική συνεργασία και το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχουν αποτραπεί μολύνσεις από SARS-CoV-2 και απώλειες ζωών στις ΜΦΗ Αττικής.

Επιπροσθέτως τόνισε την ανάγκη να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας στην κοινότητα και την προάσπιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και των προνοιακών δομών.

Ο κ. Πατούλης επεσήμανε ότι η στιγμή είναι κρίσιμη για την συνέχιση των καλών αποτελεσμάτων αποτροπής μολύνσεων στις ευάλωτες ομάδες του Λεκανοπεδίου και έθεσε στη διάθεση του ΕΟΔΥ τα κλιμάκια δειγματοληπτικών ελέγχων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, τα οποία, όπως είπε με υψηλή εξειδίκευση και επαγγελματισμό διενεργούν δειγματοληπτικούς επιδημιολογικούς ελέγχους μέχρι σήμερα σε επιλεγμένος στόχους στην κοινότητα και στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.

Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε να ελεγχθούν όλες οι αδειοδοτημένες Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων Αττικής που ανέρχονται στις 130, με δειγματοληπτικούς ελέγχους σε ωφελούμενους και νοσηλευτικό προσωπικό και άλλες κοινωνικές δομές που απειλούνται από τη διασπορά SARS-CoV-2, ιδιαίτερα όσο ο αριθμός κρουσμάτων αυξάνεται στη χώρα μας.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι κάθε δυνατό μέτρο προστασίας των ηλικιωμένων στις Μονάδες ελήφθη εγκαίρως και θύμισε ότι η διοίκηση της Περιφέρειας έσπευσε να διανείμει προστατευτικό υλικό, για την τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας στις ΜΦΗ Αττικής από τους πρώτους μήνες εμφάνισης του κορωνοϊού στη χώρα μας, όταν μάλιστα, όπως είπε, η εύρεση και προμήθεια προστατευτικού υλικού και κυρίως μασκών, ήταν εξαιρετικά δύσκολη στην Ελλάδα.

Ο Προέδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε: “H προάσπιση των ευπαθών ομάδων και των προνοιακών δομών της χώρας στο λεκανοπέδιο αποτελεί ύψιστη υποχρέωση μας, την οποία υπηρετούμε ανελλιπώς από την πρώτη ημέρα της εμφάνισης της πανδημίας στη χώρα μας. Ξεκινάμε άμεσα με τα κλιμάκια δειγματοληπτικών ελέγχων μαζικό έλεγχο σε ωφελούμενους και νοσηλευτικό προσωπικό για να θωρακίσουμε τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων της Αττικής από φαινόμενα που έπληξαν τους ηλικιωμένους στα γηροκομεία, με μοιραία εξέλιξη και πολλούς θανάτους, σε χώρες του εξωτερικού και άλλα σημεία της επικρατείας.

Η επαγρύπνηση μας για την προστασία του ευάλωτου πληθυσμού θα συνεχίσει να εντείνεται όσο η επιδημία συνεχίζει να αυξάνει τα κρούσματα στη χώρα μας και στην Αττική.

Οι ομάδες των επιστημόνων που απαρτίζουν τις κινητές μονάδες ελέγχων (ιατροί εξειδικευμένοι – νοσηλεύτριες ΠΕ) που έχουμε διαθέσει για την προστασία του πληθυσμού της Αττικής σε συνεργασία με τον ΙΣΑ θα επισκεφτούν όλες τις μονάδες και θα πραγματοποιήσουν το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό δειγματοληψιών, ώστε το αποτέλεσμα της προάσπισης των ωφελούμενων των ΜΦΗ να είναι άμεσο”.

Σημειώνεται ότι για την υλοποίηση της απόφασης του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής και του Προέδρου του ΕΟΔΥ, το Κέντρο Επιχειρήσεων θα προβεί στην εκπόνηση “Επιδημιολογικού Επιχειρησιακού Στοχευμένου Σχεδίου”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.