Καθηγητής Επιδημιολογίας: «Άνευ λογικής και ουσίας τα νέα μέτρα και οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης»

Καθηγητής Επιδημιολογίας: «Άνευ λογικής και ουσίας τα νέα μέτρα και οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης»

Ο Απόστολος Βανταράκης, Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών μέσα από δηλώσεις του τόνισε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση είναι άνευ ουσίας και θα πρέπει να υπάρξει στρατηγική για τη στήριξη της κοινωνίας.

Είπε ότι πρωτίστως η Πολιτεία θα πρέπει να δει πως θα αντιμετωπίσει το συγχρωτισμό σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και χώρους συγκέντρωσης κόσμου, δομές φιλοξενίας ευπαθών ομάδων, όπως και μαζικά διαγνωστικά τεστ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επισημαίνει επίσης, ότι η στόχευση της Πολιτείας θα πρέπει να είναι στρατηγική για τη στήριξη της κοινωνίας. Σημείωσε ότι η μάσκα κι η απαγόρευση κυκλοφορίας με επίκεντρο τη νεολαία δεν είναι η λύση του προβλήματος όταν για τις ευπαθείς ομάδες δεν λειτουργείς καν την ΠΦΥ. Στην τελική τόνισε ο κ. Βανταράκης, η χρυσή τομή θα ήταν να αποκτήσει ανοσία μέσα από κάποιας μορφή μόλυνση ο υγιής πληθυσμός έχοντας όμως περιχαρακώσει την οποιαδήποτε επαφή του με τις λεγόμενες ευπαθής ομάδες του πληθυσμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.