Πόσοι είναι οι νεκροί με κορωνοϊό και πόσοι από λοιπές αιτίες στην Ελλάδα; – Γιατί δεν ανακοινώνονται οι αριθμοί;

Πόσοι είναι οι νεκροί με κορωνοϊό και πόσοι από λοιπές αιτίες στην Ελλάδα; – Γιατί δεν ανακοινώνονται οι αριθμοί;

Μια καθημερινή επικοινωνιακή καταιγίδα με «κρουσματολογία», θανάτους και διασωληνώσεις σε ΜΕΘ δέχονται καθημερινά σε επαναλαμβανόμενες δόσεις οι Έλληνες πολίτες από τα τηλεοπτικά δίκτυα. Και το εντοπίζουμε τα τηλεοπτικά δίκτυα, γιατί οι συχνότητες που εκπέμπουν είναι κρατικής ιδιοκτησίας, άρα ανήκουν εν τέλει σε όλους τους Έλληνες πολίτες.

Καμία σχέση με αυτό που συμβαίνει σε άλλες χώρες της ΕΕ. Και εκεί το θέμα κυριαρχεί στην ειδησεογραφία, αλλά δεν έχει καμία σχέση η «επίθεση» που δέχονται οι Έλληνες πολίτες από έξι ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και τα κρατικά, τα οποία όλα μαζί μεταδίδουν ακριβώς τα ίδια ρεπορτάζ και με το ίδιο «αφηνιασμένο» τρόπο.

Χωρίς καμία διαφοροποίηση ως προς την ένταση ή το περιεχόμενο των όσων μεταδίδουν αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού. Ούτε έναντι της Τουρκίας δεν έχουν τέτοια ομοφωνία και αντιμετώπιση της επίθεσης που δέχεται η Ελλάδα.

Δεν είδαμε όμως κανέναν να θέτει τα φυσιολογικά ερωτήματα:

– Πέρσι πόσοι είχαν πεθάνει στην Ελλάδα από την 1/1/2019 μέχρι τις 21/11/2019;

– Πόσοι αντίστοιχα, έχουν «φύγει» συνολικά εφέτος το ίδιο χρονικό διάστημα;

Το 2019 είχαν πεθάνει κάπου 124.000 άνθρωποι στην Ελλάδα από διάφορες αιτίες.

«Κανονικά» θα πρέπει μέχρι χθες, 21/11/2020 και από 1/1/2020, να είχαν «φύγει» περί τους 110.000 συμπολίτες μας από διάφορες αιτίες σε ολόκληρη την χώρα από διάφορες αιτίες, αναλογικά με το 2019.

Γιατί δεν μας λένε συνολικά πόσοι έχουν «φύγει» μέχρι σήμερα;

Γιατί δεν μας λένε πόσοι είχαν «φύγει» την χθεσινή ημέρα 21/11 το 2019 για να την συγκρίνουμε με την χθεσινή;

Χθες 21/11 είχαμε 108 νεκρούς ΜΕ κορωνοϊό. Πέρσι κατά μέσο όρο έφευγαν την ημέρα 344 άνθρωποι την ημέρα στην Ελλάδα.

Χθες, λοιπόν έπρεπε κανονικά να είχαμε 344+108 νεκρούς για να δικαιολογείται αυτός ο ορυμαγδός. Τους είχαμε;

Και επαναλάβουμε, η ερώτηση αφορά και το σύνολο θανάτων από την αρχή του 2020.

Πόσοι συνολικά πέθαναν το 2019 και πόσοι το 2020 στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα που διανύουμε;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Covid-19 είναι μια, εν δυνάμει, θανατηφόρος ίωση, έστω εντοπισμένη σε υπερήλικες αρρώστους από υποκείμενο νόσημα, για την οποία πρέπει να λαμβάνουμε πιο «επίμονα» και πιο πειθαρχημένα μέτρα προστασίας για να προστατευθούμε.

Και ότι μπορεί να υπάρξουν θύματα και σε μικρότερες ηλικίες, όπως και στην γρίπη και σε άλλες ιώσεις από διάφορους άλλους κορωνοϊούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν αμφισβητούνται αυτά. Αμφισβητείται το τεχνικό «φούσκωμα» των δεδομένων και κυρίως τίθεται ερώτημα ως προς τι αποσκοπεί αυτό το «φούσκωμα»…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.