ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νέα έρευνα: Οι ελέφαντες έχουν μικρότερο σωματικό λίπος από το μέσο άνθρωπο

Νέα έρευνα: Οι ελέφαντες έχουν μικρότερο σωματικό λίπος από το μέσο άνθρωπο

Σύμφωνα με μια διεθνή ερευνητική ομάδα με επικεφαλής της Ντανιέλα Χαζίντ του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, διαπιστώθηκε πως δεν θα πρέπει να μας ξεγελάει το μέγεθος των ελεφάντων, καθώς στην πραγματικότητα έχουν μικρότερο σωματικό λίπος από το μέσο άνθρωπο.

Η έρευνα της Αμερικανίδας καθηγήτριας εστίασε στους ασιατικούς ελέφαντες (Elephas maximus) που ζουν σε ζωολογικούς κήπους καθώς εμφάνιζαν χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων από τους συνομηλίκους τους που ήταν ελεύθεροι στη φύση.

Για τους επιστήμονες, οι ελέφαντες υπό καθεστώς αιχμαλωσίας, ήταν υπέρβαροι και υπήρξαν υποψίες ότι τα παραπανίσια κιλά ήταν αυτά που ευθύνονταν για την κρίση γονιμότητας στα ζώα. Μια τέτοια σύνδεση κάνουν οι ερευνητές και για τα υπέρβαρα άτομα.

Για να μετρήσει το σωματικό λίπος των ελεφάντων, η ομάδα της Αμερικανίδας ερευνήτριας μέτρησε αρχικά την ποσότητα νερού στο σώμα τους, το οποίο και αφαίρεσε από τη μάζα του σώματός τους για να υπολογίσει το ποσοστό λίπους κάθε ζώου.

Οι ερευνητές εξέτασαν ελέφαντες σε ζωολογικούς κήπους στις ΗΠΑ και τον Καναδά και τα αποτελέσματά τους έδειξαν ότι, ο μέσος αρσενικός ελέφαντας έχει ποσοστό σωματικού λίπους 8,5% ενώ οι θηλυκοί ελέφαντες περίπου 10%.

Την ίδια ώρα, ο μέσος άνθρωπος διαθέτει από 6% έως 31% σωματικό λίπος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μελέτη δημοσιεύεται στη επιθεώρηση «Experimental Biology».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.