ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Εμβόλιο AstraZeneca: Ακόμη τρεις θάνατοι μετά τη χορήγησή του στη Ν.Κορέα

Εμβόλιο AstraZeneca: Ακόμη τρεις θάνατοι μετά τη χορήγησή του στη Ν.Κορέα

Βάσει όσων αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KDCA, η Νότια Κορέα κάνει έρευνα για ακόμη τρεις θανάτους ατόμων μετά τον εμβολιασμό τους με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Να σημειωθεί πως ακόμη δύο περιπτώσεις είχαν γίνει γνωστές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με το KDCA, μεταξύ των τριών νέων θανάτων συγκαταλέγονται δύο άνδρες από μονάδες φροντίδας, που διανύουν την πέμπτη δεκαετία της ζωής τους.

Ο ένας πέθανε 41 ώρες αφότου έκανε το εμβόλιο, ο δεύτερος, πάλι, άφησε την τελευταία του πνοή 15 ώρες μετά τον εμβολιασμό του.

Το τρίτο θύμα είναι μία γυναίκα γύρω στα 20, η οποία λάμβανε περίθαλψη σε μονάδα για άτομα με αναπηρίες. Και εκείνη πέθανε 15 ώρες μετά τη λήψη της δόσης.

Υγειονομικοί τονίζουν πως η κατάσταση είναι υπό διερεύνηση και δεν γνωρίζουμε εάν ο θάνατός τους προήλθε από παρενέργειες του εμβολίου.

Την Τετάρτη, το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap σημείωσε πως δύο Νοτιοκορεάτες, που είχαν πολλά υποκείμενα νοσήματα, πέθαναν μετά τον εμβολιασμό τους.

Ο πρώτος, γύρω στα 50, πέθανε μία μέρα μετά τη χορήγηση του εμβολίου και αφού είχε εμφανίσει συμπτώματα που έμοιαζαν με συγκοπή. Ο άλλος, ένας άνδρας 63 ετών με καρδιαγγειακά προβλήματα, πέθανε, τέσσερις μέρες μετά τον εμβολιασμό.

Στη Νότια Κορέα γίνεται χρήση των εμβολίων της AstraZeneca σε ιατρικό προσωπικό και μονάδες φροντίδας, αλλά η χρήση τους έχει απαγορευτεί για άτομα άνω των 65 ετών καθώς τα στοιχεία από τις κλινικές μελέτες του εμβολίου σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες κρίθηκαν ως ανεπαρκή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί πως είναι πολλές οι χώρες που έχουν υιοθετήσει την ίδια τακτική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.