ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Συντηρεί» το κλίμα «τρομοκρατίας» ο Δ.Σαρηγιάννης: «Εγώ θα φοβηθώ να πάω το Πάσχα στο χωριό»

«Συντηρεί» το κλίμα «τρομοκρατίας» ο Δ.Σαρηγιάννης: «Εγώ θα φοβηθώ να πάω το Πάσχα στο χωριό»

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ έκανε λόγο για κλιμάκωση των στοιχείων της πανδημίας του κορωνοϊού έως τις 17 με 18 Απριλίου και μετά επιχείρησε να «συντηρήσει» το κλίμα «τρομοκρατίας» που επικρατεί.

Εξήγησε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ότι η αύξηση κρουσμάτων πανελλαδικά είναι πιο ήπια, δεν έχει την ίδια ταχύτητα με το προηγούμενο διάστημα ωστόσο θα παραμείνει αυξητική. Για την Αττική είπε ότι βρισκόμαστε σε φάση διακύμανσης με υψηλό επίπεδο κρουσμάτων, ενώ για την Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι τα κρούσματα θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν.

Θα φοβηθώ να πάω το Πάσχα στο χωριό

Με αυτό το δεδομένο ότι η χώρα θα βρίσκεται σε φάση κλιμάκωσης έως τα μέσα Απριλίου και σε αποκλιμάκωση από τις 18 Απριλίου, ένας απλός υπολογισμός «συν δέκα ημέρες» δείχνει ότι οι ανάγκες σε ΜΕΘ θα κορυφωθούν στις 28 Απριλίου, μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο καθηγητής τόνισε ότι ο ίδιος προσωπικά θα φοβηθεί να πάει στο χωριό το Πάσχα, όταν γνωρίζει ότι εάν συμβεί κάτι, δεν θα υπάρχει εύκολα η δυνατότητα να αντιμετωπιστεί στα νοσοκομεία.

«28 Απριλίου είναι η Μεγάλη Εβδομάδα. Εγώ λοιπόν σαν πατέρας -και αν είναι όλα καλά οικογενειακά, κι εγώ θα ήθελα να μπορώ να μετακινηθώ για προσωπικούς λόγους. Ειλικρινά θα φοβηθώ όταν βλέπω πως αν συμβεί κάτι, δεν υπάρχει εύκολα δυνατότητα στα νοσοκομεία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Εγώ θα φοβηθώ να πάω στο χωριό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τι θα γίνει με τα Λύκεια

Για την επιστροφή των μαθητών του Λυκείου στις τάξεις τους, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι από τη στιγμή που είναι πραγματικά ανάγκη για αυτά τα παιδιά να ολοκληρώσουν την εκπαιδευτική διαδικασία για να δώσουν εξετάσεις, τότε είναι μονόδρομος το άνοιγμα των Λυκείων.

Πρόσθεσε ότι για τεχνικούς λόγους δεν γίνεται να γίνουν δια ζώσης μαθήματα μόνο στη Γ’ Λυκείου αλλά θα πρέπει να ανοίξουν και οι δύο πρώτες τάξεις του Λυκείου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τόνισε ότι το «κλειδί» είναι τα self test, υπό την προϋπόθεση ότι θα λειτουργήσει σωστά, δηλαδή να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή στη διαδικασία και η Πολιτεία και το Κράτος να μπορούν να διαχειριστούν το «κύμα» όσων θα βγουν θετικοί που θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα. «Αν αυτό λειτουργήσει θα αρχίσουμε γρήγορα να έχουμε αποσυμπίεση», σημείωσε ο καθηγητής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.