ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σε κλίμα «καταστροφολογίας» ο Γ.Παυλάκης: «Θα έχουμε Εβδομάδα Παθών διαρκείας μέχρι το Πάσχα»

Σε κλίμα «καταστροφολογίας» ο Γ.Παυλάκης: «Θα έχουμε Εβδομάδα Παθών διαρκείας μέχρι το Πάσχα»

Την άποψη ότι με τον μεγάλο αριθμό νεκρών και διασωληνωμένων, θα έχουμε Εβδομάδα Παθών διαρκείας μέχρι το Πάσχα εξέφρασε σε κλίμα «καταστροφολογίας» ο ερευνητής και επικεφαλής τμήματος εμβολίων Εθνικού Ινστιτούτο ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης.

Λόγω των κρουσμάτων, αναμένεται κοσμοσυρροή στα νοσοκομεία

Αιτία είναι ότι «οι θάνατοι έχουν προδιαγραφεί τον περασμένο μήνα από τα κρούσματα, τα πάρα πολλά κρούσματα, οπότε στατιστικά περιμένουμε και κοσμοσυρροή στα νοσοκομεία, περιμένουμε ημέρες που θα έχουμε και 100 θανάτους. Ελπίζω να μην πάμε πολύ περισσότερο», προσέθεσε. «Με κάθε άνοιγμα δραστηριότητας, ελλοχεύει ο κίνδυνος να επιβαρυνθεί περισσότερο η κατάσταση», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

«Το πρώτο μας καθήκον είναι να πέσουν τα κρούσματα κατακόρυφα», τόνισε ο κ. Παυλάκης, συμπληρώνοντας πως «αν γίνει αυτό, υπάρχει ελπίδα για ασφαλέστερο Πάσχα και καλό καλοκαίρι». Διευκρίνισε, ωστόσο, πως δεν θέλει να ξανακλείσουν τα μαγαζιά που άνοιξαν. «Κάτι τέτοιο θα είναι πισωγύρισμα».

Πρόταση να απελευθερωθεί το λιανεμπόριο τις καθημερινές

Στην πρωινή εκπομπή ήταν και ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, προτάσσοντας πως το πρώτο lockdown ήταν επιτυχημένο γιατί ο κόσμος συμμετείχε, ενώ επεσήμανε πως το τελευταίο διάστημα αυξήθηκε η μεταδοτικότητα του ιού από τις επισκέψεις σε σπίτια συγγενών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έπειτα έκανε την πρόταση να απελευθερωθεί το λιανεμπόριο τις καθημερινές και να παραμείνουν οι αυστηροί περιορισμοί το Σάββατο. Και σε ό,τι αφορά στο Πάσχα στο χωριό, ο κ. Βασιλακόπουλος εκτίμησε πως αν μείνουν οι Αθηναίοι εδώ, θα δούμε γλέντια με περισσότερα άτομα σε σύγκριση με την περιφέρεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.