ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Κυβέρνηση λοιμωξιολόγων»: «Ξεχάστε το Πάσχα στο χωριό – Στο σπίτι και φέτος»!

«Κυβέρνηση λοιμωξιολόγων»: «Ξεχάστε το Πάσχα στο χωριό – Στο σπίτι και φέτος»!

«Φρένο» στα σχέδια που ακούγονταν για Πάσχα στο χωριό έβαλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη ομιλία του στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.

Από την ομιλία του πρωθυπουργού και μετά σταμάτησαν οι διαρροές για Πάσχα στο χωριό για όσους κάνουν τεστ, ή όσους είναι εμβολιασμένους, αντιθέτως πλέον η διαρροή είναι ότι δεν θα κάνουμε Πάσχα για να κάνουμε… καλοκαίρι.

Κυβέρνηση και «ειδικοί» για να «δικαιολογήσουν» αυτή την απόφαση θα επικαλεστούν τα αυξημένα κρούσματα, ενώ ήδη γίνεται μεγάλη κουβέντα για τα πάρτι των νέων στις πλατείες.

Απομακρύνεται το σενάριο για την έξοδο του Πάσχα

Ο γρίφος μοιάζει δυσεπίλυτος καθώς στην εξίσωση προστίθεται το Πάσχα. Το σενάριο για απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων απομακρύνεται, με το επιδημιολογικό φορτίο να παραμένει υψηλό και την πίεση στο ΕΣΥ να εκτιμάται ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον και το επόμενο 15νθήμερο.

Η ματαίωση της προσδοκίας που είχε δημιουργηθεί για Πάσχα στο χωριό μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις σε μερίδα της κοινωνίας και θα χρειαστεί διαχείριση από την πλευρά της κυβέρνησης. Η «κυβέρνηση λοιμωξιολόγων» δεν θέλει να δει ουρές στα διόδια και έτσι είναι δύσκολο να ανοίξουν οι μετακινήσεις.

Κυβερνητικές πηγές: Δεν έχει συζητηθεί άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα από τις 10 Μαΐου

Όσον αφορά τα σενάρια για άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα από το προγραμματισμένο, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση από τα πάρτι με τους πολίτες να μπορούν να βγουν για ποτό ή φαγητό σε ένα πιο ελεγχόμενο περιβάλλον, κυβερνητικές πηγές δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν έχει συζητηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Μάλιστα, αναρωτιόνταν πως θα μπορούσε να δώσει το πράσινο φως για κάτι τέτοιο η Επιτροπή, όταν, μόλις την περασμένη Παρασκευή, αρνήθηκε να ανοίξει χωρίς ραντεβού το λιανεμπόριο.

Ο προγραμματισμός προβλέπει άνοιγμα της εστίασης στις 10 Μαΐου, λίγες ημέρες πριν το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού, ενώ την ίδια ημερομηνία είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν και τα σχολεία.

Στο Μέγαρο Μαξίμου σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να διακινδυνεύσουν το ενδεχόμενο μια ξαφνική έξαρση της πανδημίας να οδηγήσει σε πισωγύρισμα και να ακυρώσει την επαναλειτουργία των σχολείων και την έναρξη της τουριστικής περιόδου «για λίγες ημέρες στο χωριό».

Δημόπουλος: Δύσκολο το «Πάσχα στο χωριό»

Τον γρίφο «Πάσχα στο χωριό» σχολίασε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος.

«Όπως ακούσαμε και από τους ειδικούς που μετέχουν στην επιτροπή, οι αποφάσεις για το Πάσχα θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα ανάλογα και με τα επιδημιολογικά δεδομένα» είπε αρχικά.

«Για να γίνει άρση των μέτρων» υπογράμμισε «πρέπει να υπάρχει ένα συνολικό εμβολιαστικό αποτέλεσμα που να είναι επαρκές. Στο Ισραήλ εκεί που επιτεύχθηκε σημαντική εμβολιαστική κάλυψη προχωρούν σε άρση των μέτρων».

Έτσι, στο ερώτημα, γιατί να μη φύγουν οι εμβολιασμένοι για τα χωριά τους το Πάσχα, σημείωσε ότι δεν είναι δόκιμη πρακτική αν δεν υπάρχει συλλογική ανοσία στην κοινότητα. «Δεν είναι δόκιμο να γίνεται διαχωρισμός όσον αφορά την κινητικότητα μεταξύ αυτών που έχουν εμβολιαστεί και αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως δήλωσε, άλλωστε, «υπάρχει ισχυρή πίεση στους νοσηλευόμενους και στις ΜΕΘ. Παρότι η κατάσταση δεν έχει ξεφύγει, εξακολουθεί να υπάρχει αύξηση των περιστατικών. Το πρόβλημα υπάρχει. Να κάνουμε ότι μπορούμε για να επιδεινωθεί η κατάσταση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.