ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γ.Μαγιορκίνης: «Ο καλός καιρός μειώνει τη διάδοση κατά 20%»

Γ.Μαγιορκίνης: «Ο καλός καιρός μειώνει τη διάδοση κατά 20%»

Για την αποκλιμάκωση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας μίλησε ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Στην Ελλάδα μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός των κρουσμάτων, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης κατά την ζωντανή ενημέρωση της Παρασκευής από το υπουργείο Υγείας.

Η πίεση στο ΕΣΥ συνεχίζει να αποκλιμακώνεται σταθερά, συμπλήρωσε ο καθηγητής. Έτσι, σύμφωνα με τον ίδιο, παρατηρείται 13% μείωση στους διασωληνωμένους, αλλά και περισσότερα εξιτήρια σε σχέση με τις εισαγωγές λόγω κορωνοϊού στα νοσοκομεία.

Στην Ελλάδα τα νέα κρούσματα, αλλά και οι θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊού παρουσίασαν μείωση κατά 16% την περασμένη εβδομάδα. «Βρισκόμαστε σε πορεία συρρίκνωσης της επιδημίας», παρατήρησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

18 εκατομμύρια self test σε όλη τη χώρα

Αναφερόμενος στα αυτοδιαγνωστικά τεστ, ο καθηγητής τόνισε πως έχουν διανεμηθεί 18 εκατ self test σε περίπου 3,9 εκατομμύρια πολίτες. Από αυτά, το σύνολο των θετικών τεστ, μετά και την εξέταση PCR, ήταν 25.179. «Το 50% όλων των νέων κρουσμάτων στη χώρα μας τον Μάιο αφορούσαν σε επιβεβαιωτικό έλεγχο self test» είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Αν και ακόμη δεν γνωρίζουμε ακριβώς πότε θα είμαστε σίγουροι για την επάνοδο στην κανονικότητα» είπε ο καθηγητής, για δύο πράγματα είμαστε βέβαιοι. «Δεν είμαστε ακόμη σε σημείο που μπορούμε να επανέλθουμε» τόνισε.

Ο καιρός μειώνει τη διάδοση του κορωνοϊού κατά 20%

Ο καιρός βοηθάει και μειώνει κατά 20% την διάδοση του κορωνοϊού διαπίστωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης. Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες δεν αρκούν για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πανδημία και θα χρειαστεί να εμβολιαστούν περισσότεροι, είπε.

«Αν δεν επιτύχουμε επαρκή εμβολιαστική κάλυψη, η όποια κανονικότητα θα είναι επισφαλής. Δεν πρέπει να καθυστερήσουμε για κανένα λόγο τον εμβολιασμό. Να εμβολιαστούμε και να είμαστε έτοιμοι για τον χειμώνα» πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.